Athens Pride Week | Ένα μοναδικό dj set από το ΚΠΙΣΝ

Athens Pride Week | Ένα μοναδικό dj set από το ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο του Athens Pride Week, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με το Athens Pride, το HER Project και το She Said So, παρουσιάζει τις DJ Salin και Fo & VRGN, οι οποίες θα παίξουν ταυτόχρονα στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ, σε ένα δυναμικό line up, που θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσω live streaming.

Η ανισότητα των φύλων αποτελεί διεθνές φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις, γεγονός που δημιουργεί όλο και μεγαλύτερη ανάγκη κινητοποίησης για τη διεκδίκηση της ισότητας. Διεθνώς, δημιουργούνται θεσμοί που πραγματεύονται την ισότητα των φύλων και προσβλέπουν σε ώσμωση ιδεών, απόψεων και πράξεων, βάσει των δεδομένων που ισχύουν σήμερα.
Το Athens Pride Week στηρίζει τις δράσεις που στοχεύουν στην ισότητα των φύλων, προωθώντας τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις όλων των ατόμων που δεν περιορίζονται στο κυρίαρχο κοινωνικό πρότυπο και τις παραδοσιακές κοινωνικές δομές.

She Said So
Τον Σεπτέμβριο του 2014, ιδρύθηκε η κοινότητα shesaid.so, μια διεθνής ομάδα γυναικών από όλους τους τομείς της μουσικής βιομηχανίας: δισκογραφικές εταιρείες, διαχείριση καλλιτεχνών, μουσική τεχνολογία, σύνθεση, κ.ά. Με έδρα το Λονδίνο και το Λος Άντζελες, το shesaid.so έχει 15 ενεργά τμήματα-κοινότητες σε όλο τον κόσμο, όπως στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Βομβάη. Το όραμα του She Said So είναι να συνδέσει και να ενδυναμώσει τις κοινότητες που δεν εκπροσωπούνται αρκετά στη μουσική βιομηχανία, με έμφαση στις γυναίκες.
SheSaidSo.Athens
To SheSaidSo.Athens εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2020, αποτελεί την αθηναϊκή προσθήκη του διεθνούς κινήματος She Said So, και τη μοναδική, ως τώρα, στην Ελλάδα. Το She Said So έχει ως στόχο την αλλαγή των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη μουσική και την τέχνη, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ανεπαρκή εκπροσώπηση και έκθεση, ελάχιστες ευκαιρίες ανάδειξης του ταλέντου τους και πολλά φαινόμενα σεξισμού και παρενόχλησης. Παρόλο που παγκοσμίως παρατηρείται βελτίωση, η αλλαγή προς την ισότητα δεν ακολουθεί τον επιταχυνόμενο ρυθμό άλλων χωρών. Το γενικό σύνθημα του #shesaidsoAthens είναι η ιδέα ότι το ταλέντο ξεπερνά το φύλο, την ηλικία, τις εθνικότητες και επικεντρώνεται αποκλειστικά στην έμπνευση, τη συνεργασία, την ποικιλομορφία και την ένταξη. Ο γενικός στόχος του είναι, μέσω συντονισμένων προσπαθειών, πρωτοβουλιών, δικτύωσης, πόρων, γνώσεων και εμπειρίας, να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα επαγγελματιών από όλους τους τομείς που θα ανατρέψουν το γνωστό καθεστώς και θα ανοίξουν τον δρόμο προς την ισότητα.

HER
Με τη γυναικεία παρουσία στα line ups να φτάνει μόλις το 10-15%, οι γυναίκες DJs και παραγωγοί σπανίζουν, και η ανάδειξη νέων ταλέντων γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Το #HER είναι ένα μουσικό project που ξεκίνησε το 2018 στην Αθήνα, με σκοπό να αναδείξει, να στηρίξει και να προωθήσει γυναίκες DJs και παραγωγούς που συμβάλλουν (και που θέλουν να συμβάλλουν) στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Η ποιότητα είναι πέρα από το φύλο, την ηλικία και την εθνικότητα– επικεντρώνεται στο ταλέντο και στην έμπνευση που χαρακτηρίζει κάθε μία από αυτές τις γυναίκες.
Η ιδέα ανήκει στη Φώφη Τσεσμελή (aka Fo), μία από τις πιο αγαπημένες και γνωστές DJ της σκηνής, με εκτενή και σημαντική παρουσία στον χώρο των media και της ηλεκτρονικής μουσικής. Η Βιργινία aka VRGN, Project Manager σε εταιρεία πολιτιστικής διαχείρισης και ταυτόχρονα ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της σκηνής, ξεκίνησε πρόσφατα τη συνεργασία της με τη Φώφη για το HER. Μοιράζονται το πάθος και τη θέληση να εξελίξουν το HER, να εγείρουν θέματα σχετικά με την ισότητα των φύλων και την παρουσία της γυναίκας στη μουσική, και να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο, ασφαλές και δημιουργικό hub, όπου οι γυναίκες θα μπορούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν ελεύθερα, να μάθουν, να συνδεθούν με επαγγελματίες του χώρου και να εξελιχθούν.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης μπορεί να γίνει διαδικτυακά στο snfcc.org/AthensPride, στο Facebook και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.