Τέχνη & Κόσμημα συναντιούνται στην Αθήνα για 3η χρονιά!

Τέχνη & Κόσμημα συναντιούνται στην Αθήνα για 3η χρονιά!

Το Athens Jewelry Week πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 με όραμα να δώσει πνοή στο σύγχρονο καλλιτεχνικό κόσμημα και τους Έλληνες δημιουργούς. Μέσα από εκθέσεις, διαλέξεις και εργαστήρια οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη σύγχρονη τάση των κοσμημάτων τέχνης από καλλιτέχνες που θεωρούν το κόσμημα ως έργο τέχνης χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο σώμα ως «καμβά». Η δεύτερη έκδοση της διοργάνωσης, το 2017, διεύρυνε τα όριά της δημιουργώντας μια γέφυρα μεταξύ Ελλήνων και διεθνών δημιουργών και συλλογικοτήτων ενεργών στο χώρο της σύγχρονης κοσμηματοποιίας.

Αποστολή του AJW είναι να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το κοινό σε θέματα σχετικά με το σύγχρονο κόσμημα ως μορφή τέχνης και μέσο δημιουργικής έκφρασης, να υποστηρίζει καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα και τέλος αποτελεί τόπο συνάντησης για  όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως καλλιτέχνες, γκαλερί, συλλέκτες, μουσεία και άλλα ιδρύματα που προωθούν την τέχνη και τον πολιτισμό, μέσω της δημιουργικής επικοινωνίας και της δικτύωσης.

Φέτος, στην τρίτη έκδοσή του, το AJW θα παρουσιάσει το έργο 120 δημιουργών σύγχρονου κοσμήματος απ’ όλον τον κόσμο, στην έκθεση Τέχνη + Κόσμημα: Τεμνόμενοι Χώροι και σε άλλες 9 εκθέσεις, 3 διαλέξεις, εργαστήρια και performance  που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Εγκαίνια: Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, 19:00 – 23:00