ASIFA HELLAS DAY 2023 | Μια ολοήμερη ανοιχτή εκδήλωση για το ελληνικό ανιμέισον

ASIFA HELLAS DAY 2023 | Μια ολοήμερη ανοιχτή εκδήλωση για το ελληνικό ανιμέισον

Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ-Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων, έχοντας ως βασικούς άξονες δράσης την προώθηση και την εξωστρέφεια του ελληνικού ανιμέισον, διοργανώνει, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, 12:00-20:00, στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, την ASIFA HELLAS DAY 2023: μια ολοήμερη ανοιχτή εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο που απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινότητα, δημιουργούς, επαγγελματίες, σπουδαστές αλλά και φίλους των ελληνικών κινουμένων σχεδίων και περιλαμβάνει προβολές για όλη την οικογένεια, παρουσιάσεις από σημαντικούς διεθνείς προσκεκλημένους, συζητήσεις και την απονομή των Ετήσιων Βραβείων «Στράτος Στασινός».

Η ASIFA HELLAS DAY θα ξεκινήσει με την προβολή κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους που χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας την περίοδο του covid-19.

Επίσημοι προσκεκλημένοι της μέρας δεν είναι άλλοι από τον Mickael Marin, CEO του Annency International Animation Film Festival, του σημαντικότερου φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στον κόσμο, και την Véronique Encrenaz, διευθύντρια της MIFA-International Animation Film Market. Σε συνέχεια της σταθερής και ολοένα εξελισσόμενης παρουσίας της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ  στο φεστιβάλ που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας από το 2017, οι Marin και Encrenaz έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα να μας μιλήσουν για το γεγονός που, κάθε καλοκαίρι, έχει καταφέρει να συγκεντρώνει στις Γαλλικές Άλπεις τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου, δεκάδες χιλιάδες δημιουργικούς επαγγελματίες και εταιρίες. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με την κοινότητα του ελληνικού ανιμέισον, με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών και την περαιτέρω προβολή του ελληνικού ταλέντου σε διεθνές επίπεδο. 

Η μέρα θα ολοκληρωθεί με την απονομή των ετήσιων βραβείων «Στράτος Στασινός» 2022 στις καλύτερες ελληνικές ταινίες ανιμέισον της χρονιάς (επαγγελματική και σπουδαστική), με χρηματικό έπαθλο που προσφέρει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, προβολή των βραβευμένων ταινιών και την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ σε μία ημέρα γιορτής γεμάτη κινούμενα σχέδια!

Αναλυτικό πρόγραμμα

12:00 | Καλωσόρισμα
12:30 | Προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια 
15:00 | Ελαφρύ γεύμα 
16:00 | Παρουσίαση & ανοικτή συζήτηση με τους Michael Marin & Véronique Encrenaz, επικεφαλής του Annency International Animation Film Festivall & Market 
!8:00 | Απονομή Ετήσιων Βραβείων «Στράτος Στασινός» 2022 με την υποστήριξη του Ελληνικού Κινηματογράφου
18:30 | Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ
19:30 | Προβολή βραβευμένων ταινιών

Πρόγραμμα προβολών

192 Ναυσικά του Άγγελου Σπαρτάλη, 14'
Cat Postale του Ζαχαρία Μαυροειδή, 9'
Χρόνος του Σπύρου Σιακά, 7'
Christmas Together του Κώστα Κατράκη, 5'
Echo του Σέργιου Κοτσόβουλου, 11'
Ideal Other του Δημήτρη Πατρίκιου, 8'
I lost the way του Παναγιώτη Ράππα, 8'
In between της Έφης Παππα, 6'
Ο τριγωνοψαρούλης εναντίον μεγάλου καρχαρία των Χρήστου Λειβαδίτη & Αικατερίνης Παπαγεωργίου, 9'
Mine της Δάφνης Ξουράφη, 8'
Travel Bugs του Φωκίωνα Ξένου, 8'
My superhero husband της Αλεξάνδρας Ταγκάλη, 6'
Το ροζ βουνό του Thomas Kunstler, 8'
Καναρίνι των Χρυσούλας Κοροβέση & Μάριου Γαμπιεράκη, 5'
Η αξιότιμη κυρία Λιέν Μουρλέν της Ελένης Ξούπα, 6'
The knight's hart της Παρασκευής Μαρκάτου, 32'

Υπευθυνη επικοινωνίας: Ελένη Μιχαλάκη 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.