«Ας τραγουδήσουμε στο εύθραυστο καράβι της ύπαρξής μας»

«Ας τραγουδήσουμε στο εύθραυστο καράβι της ύπαρξής μας»

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει, στο πλαίσιο του κύκλου «Οι ονειροπόλοι», τη νέα συλλογική δράση-παρέμβαση του εικαστικού περφόρμερ Φίλιππου Τσιτσόπουλου «Ας τραγουδήουμε στο εύθραυστο καράβι της ύπαρξής μας/To sing in the fragile boat of our existence», με εξαιρετικούς καλεσμένους ερμηνευτές: Έμιλυ Κολιανδρή, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Άγγελος Μπούρας, Κατερίνα Πλεξίδα, Βάσια Ζαχαροπούλου. Μία βιωματική τριλoγία εξερεύνησης μέσα στα «σπλάχνα» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο. Μία διαδραστική ανασκαφή ιστοριών, ανάμεσα στις σκηνές, τους χώρους υποδοχής των θεατών, τις αποθήκες, ακόμη και στον τρούλο του θεάτρου, ακολουθώντας νοητά τρεις θεμελιώδεις έννοιες και τη σύγχρονη ερμηνεία τους: Ναυάγιο-Ευχή-Θαύμα. 

24/3
Ώρα 22:00

Η σοπράνο και ηθοποιός Κατερίνα Πλεξίδα ερμηνεύει την άρια του Bizet, "Je crois entendre encore", και η ηθοποιός Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου απαγγέλει Μανώλη Αναγνωστάκη.

25/4
Ώρα 22:00

Η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου ερμηνεύει το "Ναυαγό" σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ο ηθοποιός Άγγελος Μπούρας διαβάζει ένα απόσπασμα από το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Κοκκώνα Θάλασσα".

26/5
Ώρα 22:00

Η ηθοποιός Έμιλυ Κολιανδρή ερμηνεύει το δημοτικό τραγούδι αγνώστου "Ο Κυρ Βοριάς", ενώ ο Άγγελος Μπούρας συμπράττει με τον Φίλιππο Τσιτσόπουλο στην performance «finisagge».

Διάρκεια: 90 λεπτά
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.