Αρχεία σε Αλλαγή | Τεχνητή Νοημοσύνη, Τέχνη και Περιβάλλον

Αρχεία σε Αλλαγή | Τεχνητή Νοημοσύνη, Τέχνη και Περιβάλλον

Ένα διαδικτυακό εργαστήριο για όλους τους εκπαιδευτικούς τις Πέμπτες 19, 26 Νοεμβρίου και 3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2020 | 18:30-20:00.

Από την τάξη σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν να ενσωματώνουν στη διδασκαλία τους διαθεματικές προσεγγίσεις.

Πώς σχετίζονται τα αρχεία με την τέχνη και το περιβάλλον; Με ποιον τρόπο αξιοποιούνται τα ψηφιακά αρχεία; Μπορούν οι μαθητές να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση και οικολογική ευαισθησία αξιοποιώντας ψηφιακά αρχεία; Τα αρχεία αλλάζουν, μαζί τους όμως αλλάζει και ο τρόπος διδασκαλίας.

Στην ψηφιακή εποχή, όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μάθουν τον τρόπο ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της καλλιέργειας αρχειακής συνείδησης στους μαθητές τους.

Με το διαδικτυακό εργαστήριο του τομέα εκπαίδευσης του Ιδρύματος Ωνάση Αρχεία σε αλλαγή 2: Τεχνητή νοημοσύνη, τέχνη και περιβάλλον από 19 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων μπορούν να εφαρμόσουν μέσα στην τάξη διαθεματικές προσεγγίσεις σχετικά με τις νέες μορφές αρχείων και την επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον.

Ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, περιβαλλοντική εκπαίδευση, εικαστικά και τεχνολογία/πληροφορική, μπορούν να ενταχθούν μέσα σε νέα εκπαιδευτικά σενάρια των συμμετεχόντων, που με αυτό τον τρόπο ανακαλύπτουν τον ρόλο των αρχείων στο ψηφιακό περιβάλλον, καθώς και τη σχέση των αρχείων με την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον.

Συντελεστές
Σχεδιαστής των μέσων, βιβλιοθηκονόμος, εικαστικός: Νίκος Βογιατζής
Εκπαιδευτικός, υποψήφιος διδάκτορας ιστορικής έρευνας, διδακτικής και νέων τεχνολογιών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Ηλίας Στουραΐτης
Σύλληψη-παραγωγή: Τομέας Εκπαίδευσης Ιδρύματος Ωνάση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου European ARTificial Intelligence Lab (Ευρωπαϊκό Εργαστήριο TEXNHτής Νοημοσύνης) και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διάρκεια: 5 διαδικτυακές (webinars) συναντήσεις μιάμισης ώρας η καθεμία
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 017 8002 - E-mail: education.stegi@onassis.org

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.