ΑΝΑΒΟΛΗ | Art for Change #8 :: Με τη Βάρκα Της Ιστορίας

ΑΝΑΒΟΛΗ | Art for Change #8 :: Με τη Βάρκα Της Ιστορίας

Το πρωτοποριακό project M.A.G. ανακοινώνει μέρος του 8ου Φεστιβάλ "Art for Change" που θα διεξαχθεί στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο στις 2 & 3 Μαίου 2020.

Η μουσική στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν για να ερχόμαστε πιο κοντά στους Θεούς και στην μητέρα Φύση .. Η ‘βάρκα’ αυτή μας κατευθύνει πολλές φορές στην ζωή μας μέχρι και σήμερα, οπότε και εμείς προσπαθούμε μέσα από αυτή να βρούμε τις ρίζες μίας παλιάς ιστορίας και να τη διηγηθούμε σε εσάς με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο ‘Με τη Βάρκα λοιπόν της Ελληνικής Μουσικής Ιστορίας’.

Το πρωτοποριακό project M.A.G. σε συνεργασία με δημιουργούς ελληνικών οργάνων (κατασκευαστές), καθώς και οργανοπαίχτες βρίσκονται για 2 ημέρες του Μάη στο 8ο  Φεστιβάλ "Art for Change" που θα διεξαχθεί (ένας από τους χώρους) στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο στις  2 & 3 Μαίου 2020.

Μία θεματική έκθεση με βασικό άξονα τα όργανα και την μουσικη ιστορια κάθε είδους και την εξέλιξη του.

Μουσικά σχήματα αντίστοιχα και παραστάσεις με αφορμή την έκθεση και την ιστορία που υπάρχει γύρω από τα εκθέματα – όργανα, σεμινάρια καθώς και master classes εντός των ωρών και λειτουργίας του χώρου Μπάγκειον στην πλατεία Ομονοίας.

Βασικός στόχος η δημιουργία ενός κοινού τόπου συνάθροισης με ξεκάθαρο σκοπό για άτομα και φίλους με ίδια ανάγκη... Αποτέλεσμα να γίνει σημείο αναφοράς ο χώρος για νέους καλλιτέχνες ενός ιστορικού είδους της Ελλάδας και εκμάθηση από ειδικούς στους τρόπους που φτιάχνονται τα όργανα για τα είδη που θα παρουσιαστούν.

Από το Βυζάντιο μέχρι και την αρχή του λαϊκού τραγουδιού – από τη βραχνάδα του κύριου Μάρκου μέχρι την αναζήτηση του Τσιτσάνη στα δύσκολα εκείνα χρόνια της φτώχιας και ακόμα παραπέρα μέχρι τη σύγχρονη αναγνώριση και τη διδαχή του είδους και του παιξίματος στα πανεπιστήμια ανα τον κόσμο.

Με τη Βάρκα λοιπόν της Μουσικής μας Ιστορίας θα σας περιμένουμε στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον στην Ομόνοια στις  2 & 3 Μαίου 2020 από τις 10 το πρωί μέχρι και τι 19 00 το απόγευμα για να δεθείτε μαζί μας, μαζί τους και όλοι μαζί να συνταξιδέψουμε.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.