«Αρκαδία Χαίρε», του Φ. Κουτσαφτή σε μουσική Κ. Βήτα

«Αρκαδία Χαίρε», του Φ. Κουτσαφτή σε μουσική Κ. Βήτα

Το ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε», του σκηνοθέτη της ταινίας «Αγέλαστος Πέτρα» είναι ελεύθερο προς θέαση από το σπίτι με σκοπό να μας ταξιδέψει στο χθες και το σήμερα της Αρκαδίας.
Τη μουσική υπογράφει ο Κωνσταντίνος Βήτα.

Δείτε το εδώ.

Το ντοκιμαντέρ Αρκαδία Χαίρε είναι μια περιπλάνηση στο χθες και το σήμερα της Αρκαδίας, ενός τόπου τόσο φορτισμένου με μύθους και αναφορές που μοιάζει να κατοικεί σ’ ένα πεδίο που δεν ανήκει αποκλειστικά στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ενός τόπου που έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στο χρόνο και το χώρο, αλλά και στη συνείδηση αμέτρητων ανθρώπων ανά τους αιώνες, που ονειρεύτηκαν το ιδανικό της, ή τα όσα η Αρκαδία συμβολίζει.

Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2015, ως η καλύτερη ελληνική παραγωγή. Διάρκεια: 90΄

Κείμενα – Φωτογραφία – Σκηνοθεσία: Φίλιππος Κουτσαφτής
Μοντάζ Εικόνας & Ηχου: Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα
Κάμερα: Νικόλας Καρανικόλας, Σταμάτης Κούρος
Παραγωγή: Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-Βιοχάλκο

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.