Απρίλιος 2024 | Όλες οι εκδηλώσεις στο Ολύμπια

Απρίλιος 2024 | Όλες οι εκδηλώσεις στο Ολύμπια

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» συνεχίζει τον προγραμματισμό του για τον Απρίλιο παρουσιάζοντας στο κοινό στις 12, 14, 16, 18 Απριλίου, την μεγάλη λυρική παραγωγή «Σταχτοπούτα» του Rossini με την Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων, σε σκηνοθεσία Ροδούλας Γαϊτάνου, μουσική διεύθυνση Nikolas Nägele και με τη Svetlina Stoyanova να ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο, επικεφαλής μιας εξαίρετης διανομής διεθνών σολίστ. 

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την Μπέττυ Χαρλαύτη η οποία στις 23 Απριλίου συμπράττει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζοντας μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του μεγάλου μας Λευτέρη Παπαδόπουλου

Την Πέμπτη 25 Απριλίου, ο διεθνής σαξοφωνίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής Bernard van Rossum έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος της Athens Big Band για την συναυλία Athens Big Band Flamenco Project στο πλαίσιο του κύκλου ¡Viva España! με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Θερβάντες

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 26 Απριλίου, η διεθνούς φήμης σοπράνο Julie Fuchs και ο αρχιμουσικός και πιανίστας Alphonse Cemin ανεβαίνουν στην σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια στο πλαίσιο του κύκλου Fauré και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου: από ρομαντικές mélodies του Gabriel Fauré, την εξωτική Shéhérazade του Maurice Ravel, μέχρι τα τραγούδια από το μιούζικαλ «Into the woods» του Stephen Sondheim. 

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε μουσική διεύθυνση Yuval Zorn, ερμηνεύουν στο πλαίσιο του κύκλου Fauré έργα λατρευτικής μουσικής μεταξύ των οποίων και το Ρέκβιεμ του Gabriel Fauré, τιμώντας την προτεσταντική, την ορθόδοξη και την καθολική εκκλησιαστική παράδοση, υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα:

ΛΥΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 
H ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ του Gioachino Rossini 
ΚΩΜΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΑΞΕΙΣ
Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων
12, 16, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 20.00 & 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 18.30

Η ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2013/14) αναβιώνει στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» για τέσσερις παραστάσεις, με μια εξαιρετική διανομή ερμηνευτών. Με την αξεπέραστη μουσική του ευστροφία, ο Rossini συνθέτει μια απολαυστική κωμική όπερα, γεμάτη χιούμορ και ανατροπές. Η πλοκή βασίζεται στη «Σταχτοπούτα» του Charles Perrault, ωστόσο το λιμπρέτο του Jacopo Ferretti προσαρμόζει την ιστορία στην εποχή που γράφτηκε η όπερα. Η πρωτότυπη σκηνοθεσία της Ροδούλας Γαϊτάνου μεταφέρει τη δράση στον μικρόκοσμο ενός off Broadway θεάτρου της Νέας Υόρκης, τη δεκαετία του ’30, την περίοδο της «Μεγάλης Ύφεσης» και του οικονομικού κραχ. Έτσι, η ιστορία εκσυγχρονίζεται, προκειμένου να αναδείξει κοινωνικούς και ηθικούς προβληματισμούς σε τόπο και χρόνο που είναι πιο κοντά στις αναφορές του σημερινού θεατή.

* Είσοδος: 12€, 15€, 25€, 35€, 50€, 60€

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Η ΜΠΕΤΤΥ ΧΑΡΛΑΥΤΗ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων
ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 20:30

Η Μπέττυ Χαρλαύτη συμπράττει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζοντας μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του μεγάλου μας Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ο σπουδαίος στιχουργός μάς έχει χαρίσει περισσότερα από χίλια τραγούδια, η αμεσότητα, η λαϊκότητα και το ποιητικό εκτόπισμα των οποίων τα έχουν βάλει για πάντα στην καρδιά μας. Η συναυλία έρχεται σε συνέχεια  της συνεργασίας της καταξιωμένης ερμηνεύτριας με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, που της εμπιστεύτηκε το ανέκδοτο τραγούδι «Θέλω να τραγουδήσω», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο ηχογραφήθηκε από την Ελληνική Ραδιοφωνία σε πρώτη εκτέλεση.
Μουσική Διεύθυνση / Ενορχηστρώσεις: Άγγελος Ηλίας 

* Είσοδος: 5€, 10€, 12€, 15€, 18€, 20€

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 
ΚΥΚΛΟΣ: ¡VivaEspaña!
ATHENS BIG BAND FLAMENCO PROJECT
Athens Big Band
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 20:30

Ο διεθνής σαξοφωνίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής Bernard van Rossum έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος της Athens Big Band, σε μια πολυαναμενόμενη συνεργασία. Στη μουσική του, ο βραβευμένος Bernard van Rossum επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα του Flamenco μέσα από τη δυναμική ηχητική παλέτα της Big Band. Σε αυτή τη ευφάνταστη συμβίωση, οι αρμονίες και οι ρυθμοί της σπουδαίας ισπανικής παράδοσης δημιουργούν ένα συναρπαστικό πλαίσιο για αυτοσχεδιασμό.

* Είσοδος: 5€, 10€, 12€, 15€, 18€, 20€
* Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΚΥΚΛΟΣ: FAURÉ
JULIE FUCHS
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 20:30

H διεθνούς φήμης σοπράνο Julie Fuchs και ο αρχιμουσικός και πιανίστας Alphonse Cemin συνεργάζονται σταθερά εδώ και χρόνια, παρουσιάζοντας ρεσιτάλ που διακρίνονται από φαντασία και μουσική καλαισθησία. Το Ολύμπια φιλοξενεί τους δύο διακεκριμένους καλλιτέχνες σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την εκφραστική κομψότητα με τη δύναμη και κινείται με άνεση σε ένα ευρύ φάσμα του ρεπερτορίου: από τις ρομαντικές mélodies του Gabriel Fauré, την εξωτική Shéhérazade του Maurice Ravel, τις διορατικές συναισθηματικές αποχρώσεις του Hugo Wolf σε μελοποιημένη ποίηση του Goethe και την αισθαντικότητα της Augusta Holmès, στα αμερικανικά φολκ τραγούδια της Joni Mitchell, τα τραγούδια από το μιούζικαλ «Into the woods» του Stephen Sondheim και το αξεπέραστο ύφος του θρυλικού Michel Legrand στη μουσική της ταινίας «Peau d’âne».

* Γενική Είσοδος: 5€ 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΚΥΚΛΟΣ: FAURÉ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 20.30

Με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ερμηνεύουν έργα λατρευτικής μουσικής, τιμώντας την προτεσταντική, την ορθόδοξη και την καθολική εκκλησιαστική παράδοση. To κατανυκτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον μνημειώδη Ψαλμό 114 του Mendelssohn για οκτάφωνη χορωδία και ορχήστρα, την περίφημη Εισαγωγή «Το Μεγάλο Ρωσικό Πάσχα» του Rimsky-Korsakov, που παραπέμπει σε λειτουργία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ ολοκληρώνεται με το Ρέκβιεμ του Gabriel Fauré· συγκριτικά με τα μεγαλόπνοα αριστουργήματα των Verdi, Brahms και Berlioz, το Ρέκβιεμ του Fauré διακρίνεται για την παρηγορητική διάθεση, την εσωτερικότητα και την αιθέρια ομορφιά που αποπνέει, καθώς οραματίζεται την είσοδο στον Παράδεισο.

Σολίστ: Βασιλική Καραγιάννη, σοπράνο
            Γιάννης Σελητσανιώτης, βαρύτονος
Μουσική διεύθυνση:  Yuval Zorn
Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής

* Είσοδος: 3€, 5€, 7€, 10€, 12€, 25€
* Υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα. 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.
* Τηλεφωνικό κέντρο:  210 881 7072
* Πώληση εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές πραγματοποιείται και στο ταμείο του Θεάτρου Ολύμπια κάθε Τρίτη & Παρασκευή με ώρες εξυπηρέτησης κοινού από τις 10:00 έως τις 12:30, αλλά και δύο ώρες πριν την έναρξη των προγραμματισμένων παραστάσεων.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.