Απόγευμα με τη Νίκη Ρεβέκκα

Απόγευμα με τη Νίκη Ρεβέκκα

Η συγγραφέας Νίκη Ρεβέκκα Παπαγεωργίου συναντιέται με τέσσερις γυναίκες για τσάι στο διαμέρισμά της. Η οικοδέσποινα απαντά στα ερωτήματα που θέτουν οι επισκέπτριες με δικά της κείμενα, που μεταμορφώνονται το καθένα σε έναν αυτόνομο μικρόκοσμο, υποχρεώνοντας τις παρευρισκόμενες να ζήσουν για λίγο ως πρωταγωνίστριες σε ένα σύμπαν που αγνοούν αλλά χρειάζονται. Το χάσμα ανάμεσα στον ποιητικό κόσμο που η ίδια επιλέγει επίμονα, και στην πραγματικότητα που της επιβάλλει η επίσκεψη, δεν γεφυρώνεται. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης, τα ερωτήματα εκφράζονται ολοένα και επιτακτικότερα, εν τέλει ανάρμοστα για το συγκεκριμένο πλαίσιο φιλοξενίας. Η φιλία μεταξύ των γυναικών αμφισβητείται και τα σύντομα επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο σε μιαν αντίστροφη μέτρηση ─ μέχρι την ώρα της αναχώρησης. Ποιος θέτει τους όρους της επίσκεψης και ποιος θα αποφασίσει για τη λήξη της; Θα αναχωρήσει το πραγματικό ως εχθρός, το μαγικό ως κίνδυνος ή και τα δύο; Μαρτυρίες γυναικών που εμφανίζονται επιστρατεύοντας το προσωπικό και υπερβαίνοντας το αντίξοο ή αυτό που είθισται να συμβαίνει, ακούγονται προσεκτικά από τις καλεσμένες. Οι καημοί του λιναριού τραγουδιούνται αλλά δεν απαλείφονται. Η Νίκη Ρεβέκκα είναι μία ή περισσότερες; Καθώς ο ήλιος ετοιμάζεται να δύσει το, εξαιρετικής ποιότητας και άγνωστης προελεύσεως, τσάι, έχει από ώρα τελειώσει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Παυλίνα Μάρβιν
Δραματουργία: Παυλίνα Μάρβιν & ομάδα έργου
Κείμενα: Νίκη Ρεβέκκα Παπαγεωργίου
Σκηνικό – Κοστούμια: Χριστίνα Σωτηροπούλου, Ασημίνα Λιαρμακοπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Κρέων Κανακάρης
Βίντεο: Αντιγόνη Δαβάκη
Κίνηση: Νάντη Χατζηγεωργίου
Φωτογραφίες: Γωγώ Πονηράκου, Αντιγόνη Δαβάκη
Αφίσα, γραφιστικά: Αναστασία Δαφερέρα
Επικοινωνία: Ελπίδα Χαρίτου
Συμμετέχουν: Ειρήνη Βουρλάκου, Μαριάννα Δεβετζή, Ελένη Ζαφείρη, Χριστίνα Θύμη, Χριστιάνα Λαμπρινίδη, Ολυμπία Μπουλογεώργου, Ουίτσι, Αγνή Στρουμπούλη
Εκτέλεση παραγωγής: UBUNTU

Διάρκεια Παράστασης: 75'
 

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.