Από το Μέγαρο Μουσικής στα Concert Halls της Ευρώπης!

Από το Μέγαρο Μουσικής στα Concert Halls της Ευρώπης!

Από τις 23 Μαρτίου έως σήμερα δώσαμε «το παρών» στα Facebook Lives του Μεγάρου σε συνεργασία με το European Concert Hall Organisation (ECHO) καθώς και στις προβολές ιστορικών παραστάσεων από το website του.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συμμετέχει στη συντονισμένη προσπάθεια αναμετάδοσης συναυλιών από τις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη το βράδυ.

Το πρόγραμμα από 7 Μαΐου έως 14 Μαΐου έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Πέμπτη 7/5/2020, 21:00 
> L’Auditori, Βαρκελώνη

Λέοναρντ Μπέρνσταϊν: Candide, West Side Story (Prologue, Somewhere, The Rumble)
Τζωρτζ Γκέρσουιν: Κουβανική Εισαγωγή
Π.Ι. Τσαϊκόφσκι: Καρυοθραύστης (Βαλς των Λουλουδιών)
Συμφωνική Ορχήστρα Βαρκελώνης (OBC)
Álvaro Albiach μουσική διεύθυνση

Δευτέρα 11/5/2020, 21:30
> Κονσέρτχεμπαου, Άμστερνταμ

Γκούσταφ Μάλερ: Συμφωνία αρ. 4
Ορχήστρα Κονσέρτχεμπαου
Iván Fischer μουσική διεύθυνση

Τρίτη 12/5/2020, 21:00
> Κοντσέρτχαους, Ντόρτμουντ

Ρίχαρντ Στράους: Η ζωή ενός ήρωα
Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ
Andrés Orozco-Estrada μουσική διεύθυνση 

Πέμπτη 14/5/2020, 21:00
> Φιλαρμονική Ορχήστρα του Έλβα, Αμβούργο
Συναυλία τζαζ
Ορχήστρα Τζαζ του Lincoln Center με τον Wynton Marsalis

Προσεχώς, δύο προγράμματα του Μεγάρου στο ECHO Facebook Live:

> 28 Μαḯου, το εορταστικό «Κοντσέρτο της Ευρώπης» με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου που ταξιδεύει κάθε χρόνο και σε μια διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη. 
Την Πρωτομαγιά του 2015, το περίφημο σύνολο και ο κορυφαίος βρετανός μαέστρος Σερ Σάιμον Ρατλ επέλεξαν, για το καθιερωμένο ραντεβού τους με το κοινό, την Αθήνα και το Μέγαρο, όπου ερμήνευσαν έργα Ροσσίνι, Σούμαν και Σιμπέλιους, με προσκεκλημένο σολίστ τον βιρτουόζο Λεωνίδα Καβάκο.

Επίσης, στις 8 Ιουνίου θα προβληθεί το κοντσέρτο  του Τρίο el Greco,  το οποίο εμφανίστηκε στο Μέγαρο, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, σε ένα πρόγραμμα που επισκέπτεται τις δύο «Σχολές της Βιέννης»: με αφορμή το Έτος Σκαλκώτα, οι 8 Παραλλαγές του μεγάλου έλληνα συνθέτη και μαθητή του Σαίνμπεργκ, σε ένα παραδοσιακό θέμα για τρίο με πιάνο, έρχονται να συνομιλήσουν με το φολκλορικό Τrio Gypsy του Χάυντν. Και στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, το εμβληματικό, γεμάτο υπέροχες μελωδίες και αρμονική ευρηματικότητα Τρίο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 100 του Σούμπερτ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.