Από την Tate Modern στο Κακογιάννη :: Othon | THE GOD WITHIN

Από την Tate Modern στο Κακογιάννη :: Othon | THE GOD WITHIN

«Σίγασε την φλυαρία του μυαλού, κλείσε τα μάτια σου και άνοιξε τα μάτια της ψυχής. Ιδού η απεραντοσύνη της κοσμικής θάλασσας. Πλεύσε με την βάρκα σου στα κύματα ευτυχίας και παθών της ζωής. Διατήρησε την ισορροπία σου και επικεντρώσου στην αληθινή θεϊκή φύση σου. Γίνε ο Κύριος των Κυμάτων έως ότου πάψουν τα κύματα. Τότε θα ξυπνήσεις από το όνειρό σου και θα «λιώσεις» μέσα στo Άπειρo».

Με αυτά τα  μυστικιστικά λόγια, ο Othon συνοψίζει την πρόθεση  πίσω από το πολυαναμενόμενο προσεχές άλμπουμ 'The God Within', το οποίο και θα παρουσιάσει στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο Othon με τον συνεργάτη του Owen Pratt, πρόκειται να εκφράσουν το έντονο εσωτερικό ταξίδι του Γιόγκι-Στοχαστή (Yogi-Meditator), ξεκινώντας από την «Ανάκληση των Αισθήσεων» και περνώντας στο «Samadhi», την συγχώνευση με το Απόλυτο και τον απώτερο στόχο του μυημένου... Χρησιμοποιεί ως μέσα το πιάνο,  τις ηλεκτρονικές παρεμβάσεις και τον σχεδιασμό ήχου.

Η δημιουργία του 'The God Within' προέκυψε από το Tate Modern show του Othon, πριν από περίπου δυο χρόνια στο Λονδίνο. Η συναυλία του ΙΜΚ θα ακολουθήσει αυτή την πρωτοποριακή ιδέα, συγχέοντας την μουσική του 'The God Within' με τμήματα από έναν κοσμικό αυτοσχεδιασμό ανεπανάληπτο και μοναδικό,δημιουργώντας ένα διαρκές ταξίδι ενός βαθειά συναισθηματικού, θεραπευτικού και απελευθερωτικού ήχου

Othon
Συνθέτης, πιανίστας, DJ, παραγωγός και ιδρυτής της νέας δισκογραφικής εταιρείας Conscious Expansion, ο Othon είναι ένας πολύπλευρος δημιουργικός και διαρκώς εξελισσόμενος καλλιτέχνης. Γεννημένος στην Αθήνα, ο Othon μαθήτευσε και εμφανίστηκε ως κλασικός πιανίστας, λαμβάνοντας αρκετά βραβεία και διακρίσεις. Στο Λονδίνο, εντυπωσιάστηκε από τις αβάν-γκαρντ και πειραματικές ιδέες της τέχνης και της σύνθεσης και σύντομα άρχισε να δουλεύει κοντά σε ισχυρής επιρροής μουσικούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, κάνοντας μια διεθνή καριέρα με έδρα το Λονδίνο.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.