Από τη Βραζιλία ως τη Γαλλία: Μουσικές και γεύσεις στην πλατεία!

Από τη Βραζιλία ως τη Γαλλία: Μουσικές και γεύσεις στην πλατεία!

Δίπλα σε έναν πολύβουο δρόμο στα Πετράλωνα, η πλατεία Ελπίδας, μια συνοικιακή πλατεία που ενώνει γειτονιές και μαγαζιά και συγκεντρώνει αγόρια, κορίτσια, οικογένειες και παιδιά, ετοιμάζεται να ξαναζήσει μια Κυριακή με άρωμα παλιάς εποχής.

Την Κυριακή 21 Μαΐου, οι απογευματινές ανέμελες βόλτες θα καταλήξουν σε αυτήν και θα έχουν μυρωδιές από φαγητό και μουσική ταιριαστή στο αστικό τοπίο, αλλά με έναν πιο εξωτικό ήχο.

Γύρω από ένα ανοιξιάτικο booth, τα βινύλια τρέχουν με χορευτικά τραγούδια της Βραζιλίας, ερωτικά Γαλλικά chansons, yacht rocks που φέρνουν το καλοκαίρι πιο κοντά, και grooves από όλο τον πλανήτη σε balearic mood. Από τις 19:00 έως τις 22:30, ο Ζώης Χαλκιόπουλος, ή για τους πολλούς Mr. Z, φέρνει κοντά δύο από τους πιο εκλεκτούς music selectors της πόλης, τον Mister Enarto και τον Lil Dim, και όλοι μαζί επιλέγουν με μαεστρία το soundtrack για να ερωτευτούμε ξανά με τις μικρές και μεγάλες πλατείες της πόλης.

Και επειδή ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι, τα δύο εστιατόρια της γειτονιάς με φανατικό κοινό, το ParkΒench και η Trattoria Italia d’Onofrio, ετοιμάζουν γευστικές προτάσεις για φαγητό στο γκαζόν ή στο όρθιο για όσους δε χωράνε, ενώ ο “πρόεδρος” της γειτονιάς από τον Κουμπαρά, θα συνοδεύει με δροσερές μπύρες και νόστιμα cocktails.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.