AOAFF | «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» στην Ακαδημία Πλάτωνος

AOAFF | «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» στην Ακαδημία Πλάτωνος

Για τον Κουέντιν Ταραντίνο πρόκειται για «το σπουδαιότερο κινηματογραφικό επίτευγμα που υπήρξε ποτέ», για το «καλύτερα σκηνοθετημένο φιλμ όλων των εποχών» και για την αγαπημένη του ταινία. Για σύσσωμη την ιστορία του σινεμά η επίδραση που είχε ο «Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» σε πλήθος επωνύμων σκηνοθετών (η λίστα είναι τεράστια) και σε αμέτρητες μετέπειτα δημιουργίες δεν μπορεί να μετρηθεί με λόγια, αλλά με αλησμόνητες εικόνες.  

Για όλους εμάς, θεατές πολλών και διαφορετικών γενεών, η μέχρις εσχάτων αναμέτρηση τριών πιστολέρο με πολυπόθητο λάφυρο έναν κρυμμένο θησαυρό και εκρηκτικό φόντο τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο παραμένει μια φιλμική εμπειρία αλλεπάλληλων ηδονών: μια αποθέωση της σκηνοθεσίας, της μαγικής σύζευξης των πλάνων με τη (μεγαλεπήβολη) μουσική, του άκρατου και ευφυούς στιλιζαρίσματος στην υπηρεσία μιας παιχνιδιάρικης και γεμάτης ανατροπές πλοκής, του εκστατικού θεάματος ως βιτρίνα της ανθρώπινης κατάστασης, του συνθέτη Ένιο Μορικόνε ως άτυπου συν-σκηνοθέτη και ηχητικού καταλύτη αυτής της γουέστερν όπερας, των γνώριμων κανόνων ενός ολόκληρου κινηματογραφικού είδους που εδώ δουλεύονται εκ νέου για να εκτοξευτούν, μπροστά στα μάτια μας, στη σφαίρα του μυθικού. 

(κείμενο: Λουκάς Κατσίκας)

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Λέονε
Πρωταγωνιστούν: Κλιντ Ίστγουντ, Ίλαι Γουάλας, Λι Βαν Κλιφ, Άλντο Τζιουφρέ 
Έτος παραγωγής: 1966
Διάρκεια: 177'

Προβολή με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. 

---

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προσέλευση του κοινού στις προβολές

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι: 

- Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ και με αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών. 

- Η διανομή των δελτίων για τις προβολές των 21.30 θα ξεκινά στις 19:30 και των 21.00 στις 19.00, μέχρι εξαντλήσεώς τους.  

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά. 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.