Άννη & Λόλα Τότσιου | Έργα για δύο πιάνα των Debussy, Holst, Ravel

Άννη & Λόλα Τότσιου | Έργα για δύο πιάνα των Debussy, Holst, Ravel

Ένα ταξίδι εξερεύνησης της συμφωνικής μουσικής του 20ού αιώνα μέσα από τον ήχο ενός πιανιστικού ντούο. Μια βραδιά με εμβληματικά έργα κορυφαίων συνθετών, σε μεταγραφή για δύο πιάνα.

Η Άννη και η Λόλα Τότσιου, δύο σολίστ με έντονη συναυλιακή δράση και αξιόλογες δισκογραφικές καταθέσεις, ερμηνεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου (ώρα: 20.30), γνωστές συνθέσεις του Claude Debussy [Κλωντ Ντεμπυσσύ], του Gustav Holst [Γκούσταβ Χολστ] και του Maurice Ravel [Μωρίς Ραβέλ], και σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση τη Σουίτα Γκόγκολ του Alfred Schnittke [Άλφρεντ Σνίτκε], σε μεταγραφή για δύο πιάνα.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Η βραδιά αρχίζει με το «Πρελούδιο στο απομεσήμερο ενός φαύνου» του Κλωντ Ντεμπυσσύ, σε μεταγραφή για δύο πιάνα από τον ίδιο. Συνεχίζεται με το απόσπασμα «Ποσειδών, ο μυστικιστής» από τη Συμφωνική σουίτα «Οι πλανήτες» του Γκούσταβ Χολστ, επίσης σε μεταγραφή του συνθέτη, και ολοκληρώνεται με την εκδοχή για δύο πιάνα της Ισπανικής ραψωδίας που υπογράφει ο Μωρίς Ραβέλ

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος εστιάζει σε έναν από τους σπουδαιότερους ρώσους συνθέτες του 20ού αιώνα, τον Alfred Schnittke, και στη «Σουίτα Γκόγκολ» σε μεταγραφή για δύο πιάνα του Βαλέρι Μποροβίκοφ. Η αρχική εκδοχή για συμφωνική ορχήστρα γράφτηκε από τον Σνίτκε, κατόπιν παραγγελίας του πρωτοπόρου ρώσου σκηνοθέτη Γιούρι Λιουμπίμοφ, για το έργο «The Census List», το οποίο βασιζόταν σε κείμενα του Νικολάι Γκόγκολ. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: ο Σνίτκε προσαρμόζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη μουσική του στη γραφή του Γκόγκολ, δημιουργώντας μια πολυστιλιστική παρτιτούρα, γεμάτη καυστικό ‒ενίοτε μακάβριο‒ χιούμορ, απόλυτα ταιριαστό με το σαρκαστικό ύφος του μεγάλου συγγραφέα. 

* Ο επιτυχημένος κύκλος Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος συνεχίζεται στις 27 Μαρτίου με τη συναυλία του βιολονίστα Ιόνιαν Ηλία Καντέσα και του πιανίστα Νόαμ Γκρήνμπεργκ

* Προπώληση εισιτηρίων: 210 72 82 333 κι ΕΔΩ.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.