Άννα Ψυχογιού :: Μια νεράιδα με ρέντα!

Άννα Ψυχογιού :: Μια νεράιδα με ρέντα!

Σ’ ένα μουσικό σταυροδρόμι όπου συναντιέται ο ηλεκτρισμένος ήχος του φλαμένκο με τον δυναμισμό της ροκ και τα λαϊκά «γυρίσματα» θα βρεθούμε την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, παρέα με την «Τσιγγάνα» Άννα Ψυχογιού. Μια ξεχωριστή τραγουδίστρια που στις αποσκευές της κρύβει ανόμοια στοιχεία, όπως το κρητικό ηχόχρωμα και τον ευρωπαϊκό αέρα του Βορρά  –  οι ρίζες της στην Κρήτη και στη Σουηδία – αλλά που καταφέρνει να κουβαλάει αρμονικά επάνω της αυτό το ετερόκλητο σχήμα.

Παρέα με τον κιθαρίστα Γιώργο Ντινάκο και στα κρουστά τον Πάνο Γεωργακόπουλο θα μας χαρίσει ένα μουσικό πρόγραμμα με έντονο βαλκανικό χρώμα, με λαϊκά και ρεμπέτικα αλλά πάντα με το λυρισμό της πατρίδας της Κρήτης. Η Άννα Ψυχογιού με το πλατύ χαμόγελο και την αγάπη για το τραγούδι κάνει τις παρέες να γιορτάζουν και να τραγουδούν. Ας γιορτάσουμε μαζί της!

Λίγα λόγια για την Άννα Ψυχογιού:

Eίναι μια νέα φωνή που έκανε αμέσως αίσθηση και μάγεψε τον Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος την κάλεσε πρώτη πρώτη να εμφανιστεί στην παράστασή του, όπως και τον Μανώλη Λιδάκη, που βρήκε στο πρόσωπό της την ιδανική φωνή για τις εμφανίσεις του. Ακόμη οι εκρηκτικοί Barcelona Gipsy Balkan Orchestra διασκευασαν για την ίδια το παλιό αγαπημένο τραγούδι “Τσιγγάνα” (1959, στίχοι Φατσέας Νίκος, σύνθεση Τσαβαλάς Αλέξανδρος) προκαλώντας αίσθηση. Το άλμπουμ της Ρέντα (κυκλοφόρησε το 2018), καθρεφτίζει τόσο τις λαικές όσο και τις ηλεκτρονικές και βαλκανικές επιρροές της, με τραγούδια όπως η ξεσηκωτική Αμερική, το gipsy λαικό Τα όμορφα τα ψεύτικα και το ονειρικό Νεράιδα των πηγών. Έχει κυκλοφορήσει επίσης τον δίσκο Όμορφο κουτί ενώ αναμένεται το Τσίρκο εντός του 2021.

Παίζουν:
Άννα Ψυχογιού | συνθέσεις, τραγούδι
Γιώργος Ντινάκος | κιθάρα
Πάνος Γεωργακόπουλος | κρουστά

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.