Ανδρονίκη Μαραθάκη | Hi Jack. This is an Intimate version

Ανδρονίκη Μαραθάκη | Hi Jack. This is an Intimate version

H νέα καλλιτεχνική διεύθυνση εγκαινιάζει μια νέα ενότητα στον εκθεσιακό χώρο του TAF / the art foundation με αφετηρία τον σύγχρονο χορό.

Στις 23 Νοεμβρίου ξεκινάμε με ένα έργο της Ανδρονίκης Μαραθάκη, όπου για τέσσερις ώρες Hijackers & Jacks υφαίνουν ακατάπαυστα τον χώρο με κυκλικές ροές κίνησης και με στόχο τον πλήρη συντονισμό τους ως ένα κοινωνικό σύνολο έστω και για μια στιγμή.

Ντυμένοι απλά με τα εσώρουχά τους, οι ερμηνευτές παραμένουν καθημερινοί και σχεδόν γυμνοί στην ερμηνεία τους, βαδίζοντας καθένας στον «χώρο» του τον δικό του μονόδρομο. Τοποθετημένοι σε ένα κάναβο που έχει διαμορφωθεί με απλές χαρτοταινίες, ακολουθούν κυκλικές πορείες, με τις ομοιότητές τους να παραμορφώνονται ελαφρά και να αναδεικνύουν τις διαφοροποιήσεις στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους. Η τάση τους κοινή για όλους μας: τάση για επιβίωση και διατήρηση της Ζωής.

H Ανδρονίκη Μαραθάκη, έπειτα από ένα εργαστήριο δύο εβδομάδων εισάγει τη μέθοδο που ανέπτυξε η ίδια με την ομάδα της κατά την έρευνα της θεματικής «Έρωτας & Επανάσταση» (2016-2018) και η οποία ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε με τον επίλογο “Hi Jack. Hijack!” στο 5ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση (2018).
Εδώ, στην συνεργασία της με το Τ.Α.F/the art foundation, μας καλεί στην αποφώνηση του εργαστηρίου, σε μια «πειρατεία» μεγαλύτερης διάρκειας από ό,τι μέχρι τώρα έχει επιχειρήσει, μειώνοντας την ίδια στιγμή τη φυσική απόσταση θεατή-ερμηνευτή. Είναι μία εκδοχή περισσότερο οικεία, μία γοητευτική «κατασκοπία» του Χορού, ένα κάλεσμα για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη σχέση αυτής της Τέχνης και της παρατήρησής της με τη Ζωή.

Ερμηνεύουν Hijackers & Jacks: Λήδα Δάλλα, Μαρίνα Καββαδία, Λία Καράμπελα, Κάντυ Καρρά, Αγγελική Λυμπεροπούλου, Domie Μαυροματοπούλου, Παναγιώτα Μπίκα, Λουκιανή Παπαδάκη, Μαρία Παπαδοπούλου, 'Ελτον Πετρής, Λίλα Σαββουλίδου, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, Ναταλία Τούντα, Μαρίνα Τσαπέκου, Μαρία Φακάλου

Το κοινό μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης, επιλέγοντας την οπτική γωνία παρακολούθησης.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.