Αναρχία στη Νοσταλγία! The Rabbit always knows!

Αναρχία στη Νοσταλγία! The Rabbit always knows!

To It’s all, oh so souvenir to me! παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του σκιτσογράφου The Rabbit Knows!

Η ιδέα της έκθεσης  “Αναρχία στη Νοσταλγία”, εστιάζει στην αρχαία Ελλάδα, στις Ελληνικές Τραγωδίες, τους Έλληνες Φιλόσοφους και την Οδύσσεια, και φυσικά στην σύγχρονη ελληνική κουλτούρα και νεότερη ιστορία.

Μέσα από μία σειρά σκίτσων, αφιερωμένων που αλλού; στην αναρχία, o  The Rabbit Knows θίγει ανθρώπινες αξίες όπως είναι η αυτογνωσία, το φιλότιμο, η νοσταλγία, η ισχυρογνωμοσύνη, η συμπόνια. Το έξυπνο, μαύρο χιούμορ του, μπορεί να μοιάζει αθώο και παιδικό (όπως και τα σκίτσα του άλλωστε) αλλά είναι η καυστικότητα στο λόγο και η ανατρεπτική του ματιά, που ξεχωρίζει και αφοπλίζει!

Ο The Rabbit Knows γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Έχει ζήσει και εργαστεί στη Θεσσαλονίκη, την Ουτρέχτη, το Άμστερνταμ και την Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτος σκιτσογράφος και δημιουργεί υπό το ψευδώνυμο αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια. Η δουλειά του περιλαμβάνει τη σειρά «Αναρχία», “Mice who prefer to fail” και “Little People”. Έχει εικονογραφήσει εκπαιδευτικά βιβλία επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης, έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε άλλη μια ατομική έκθεση το 2012 στην Ουτρέχτη (“Mice who prefer to fail”) και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Άμστερνταμ και στη Θεσσαλονίκη. Από το 2016 ζει στην Αθήνα όπου και κάνει cartoons με σατυρικό, κοινωνικό, πολιτικό και φιλοσοφικό περιεχόμενο και πειραματίζεται ελεύθερα με διάφορες μορφές των εικαστικών.

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 20.00

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.