«Αλμυρός Δεσμός» | Έργα της Καρολίνας Κολιοπούλου

«Αλμυρός Δεσμός» | Έργα της Καρολίνας Κολιοπούλου

Την Πέμπτη 5 Μαϊου στις 7.00 μ.μ. εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Καρολίνας Κολιοπούλου, με σαφή αναφορά στη θάλασσα και τους δεινούς κολυμβητές της. Χρησιμοποιώντας με εξαιρετική μαεστρία το χρώμα, η καλλτιέχνης μας μεταφέρει σε δροσερά περιβάλλοντα καλοκαιρινών αναμνήσεων και ανέμελων στιγμών, όπου ο άνθρωπος και τα προβλήματά του φαντάζουν αμελητέα μπροστά και μέσα στη σαγήνη της θάλασσας.

Η γκαλερίστα και Ιστορικός Τέχνης Τζωρτζίνα Θέου συμπληρώνει ότι η θάλασσα είναι η συμπαντική Μητέρα μας και ότι εναποθέτουμε το σώμα μας στον εναγκαλισμό της Μητέρας – Φύσης καθώς αποδεχόμαστε το κάλεσμά της.

 

Η ίδια η καλλιτέχνης αναφέρει : ‘’Ο ενστικτώδης “αλμυρός δεσμός” (εξ’ού και ο τίτλος) που μας συνδέει με το νερό της θάλασσας, μας θεραπεύει, μας ενδυναμώνει και μας απελευθερώνει. Κάτω από το υγρό στοιχείο, χάνονται τα προσχήματα, η σημασία της εικόνας, οι επιφανειακές ανησυχίες μας κι επαναπροσδιορίζουμε, επανεφευρίσκουμε ποιοι είμαστε και τι επιθυμούμε πραγματικά...Με κάθε ανάδυση ανεβαίνουμε στην επιφάνεια ως μια νεα εκδοχή του εαυτού μας.’’

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Καρολίνα Κολιοπούλου είναι γιατρός, μαιευτήρας-γυναικολόγος και ζει στην Αθήνα. Παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής από το 2018 στο Art.Edu, εργαστήριο εικαστικών τεχνών της ζωγράφου Ελισάβετ Διονυσίου. Έχει λάβει διακρίσεις σε διεθνείς διαδικτυακούς διαγωνισμούς και έργα της έχουν δημοσιευθεί στο αμερικάνικο περιοδικό σύγχρονης τέχνης Create!Magazine. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στην Κέρκυρα. Ο “Αλμυρός Δεσμός” είναι η πρώτη ατομική της έκθεση.

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Μαϊου 19.00 - 22.00

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.