Αλησμονώ και χαίρομαι | Συναυλία με τραγούδια από την Ήπειρο

Αλησμονώ και χαίρομαι | Συναυλία με τραγούδια από την Ήπειρο

Το Διεθνές Κέντρο Ηπειρώτικης Μουσικής (ΔιΚΗΜ) διοργανώνει μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, όπου θα ακουστούν τραγούδια της ξενιτιάς και της αγάπης από όλα τα μουσικά ιδιώματα της Ηπείρου

Οι στερήσεις από τις άγονες ορεινές περιοχές της Ηπείρου οδηγούσαν τους άντρες την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής στην ξενιτιά. Αργότερα χιλιάδες Ηπειρώτες μετανάστευσαν σε πολλές χώρες αφήνοντας πίσω την όμορφη πατρίδα τους. Για την ξενιτιά και τα βάσανα που προκαλούσε ο χωρισμός γράφτηκαν πολλά τραγούδια, όπως και για την αγάπη σε δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Τα περισσότερα ήταν χορευτικά.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι οργανοπαίκτες παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιστές, καθώς και πολυφωνικό συγκρότημα. Το Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών θα πλαισιώσει χορευτικά τα τραγούδια από όλη την Ήπειρο.

Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι της συναυλίας είναι οι:

  • Λευτέρης Δρανδάκις, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Λυκείου των Ελληνίδων
  • Νίκος Ζέκης, ερευνητής ηπειρώτικης μουσικοχορευτικής παράδοσης, χοροδιδάσκαλος και έφορος πολιτισμού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
  • Αναστάσιος Πλίτσης, δάσκαλος ελληνικών χορών του Λυκείου των Ελληνίδων

Οι  οργανοπαίκτες κλαρίνου που θα πάρουν μέρος είναι οι:
Ηλίας Πλαστήρας, Πέτρος Χαλκιάς, Βασίλης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Μιχάλης Μπραχόπουλος, Χρήστος Ντούλιας, Γιώργος Τσουμάνης, Αλέξανδρος Τσουμάνης, Δημήτρης Χαλκιάς, Βασίλης Μπακαγιάννης, Χρήστος Σιούλας, Ναπολέων Δάμος (ο νεώτερος) και ο Θοδωρής Χαλιάσος.

Θα τραγουδήσουν οι: Κώστας Γεροδήμος, Μάκης Ζούμπας, Μιχάλης  Παΐλας, Φώτης Παπαζήκος, Μιχάλης Μιχόπουλος, Τάσος Δήμου, Μιχάλης Καπρινιώτης, Γιώργος Χαλιγιάννης, Γιάννης Φάκος,  Κώστας Παΐλας. 

Βιολί θα παίξουν οι: Βασίλης Μπραχόπουλος, Γιώργος Γκόγκος, Θανάσης Πρεμέτης, Κώστας Κωσταγιώργος και Λάμπρος Τζόκας.

Λαούτο θα παίξουν οι: Γιάννης Διαμαντής, Γιάννης Κωσταδήμας, Γιάννης Χαλιγιάννης, Γιώργος Νικόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντής, Νίκος Χαλκιάς και Τάσος Πρεμέτης.

Κρουστά θα παίξουν οι: Γιώργος Ζούμπας,  Διαμαντής Παπαναστασίου, Διονύσης Ζώης, Μιχαλης Δάμος, Λευτέρης Μπίσας και ο Πέτρος Παπαγεωργίου.

Ακορντεόν θα παίξει ο Ηλίας Τζιχάνης.

Θα συμμετάσχει το πολυφωνικό σχήμα «Ήνορο».

 * Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά ΕΔΩ και τηλεφωνικά: 210 7282333 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Οργάνωση παραγωγής: Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.