Ακουαρέλα, Φωτογραφία, Εικονογράφηση, Δημιουργία παραμυθιού | Στο Κέντρο Απόκεντρο

Ακουαρέλα, Φωτογραφία, Εικονογράφηση, Δημιουργία παραμυθιού | Στο Κέντρο Απόκεντρο

Το Κέντρο Απόκεντρο διοργανώνει έναν ολοκαίνουριο, εαρινό κύκλο εργαστηρίων για ενήλικες με καλλιτεχνικές ανησυχίες και διάθεση για δημιουργία. Αναλυτικότερα:

Εργαστήριο Ακουαρέλας
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους τους ελκύει η απολαυστική εμπειρία της δημιουργίας μιας υδατογραφίας, είτε είναι αρχάριοι -οπότε θα ξεκινήσουν από τις βασικές αρχές- είτε ήδη έχουν ασχοληθεί και θέλουν να εμβαθύνουν πάνω στις τεχνικές της ακουαρέλας. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός προσωπικού και ειλικρινούς ύφους που θα βασίζεται στην ιδιοσυγκρασία, τις ευαισθησίες και την δημιουργικότητα του καθενός. Αυτό θα επιτευχθεί με την μελέτη των διαφόρων πρακτικών της ακουαρέλας, έτσι όπως εκτελέστηκαν από γνωστούς ζωγράφους, την πρακτική εφαρμογή αυτών των τεχνικών στο εργαστήριο και πολλή δουλειά!
* Εισηγητής: Σπύρος Μπέης
* Παρουσίαση εργαστηρίου με ελεύθερη είσοδο

Εργαστήριο «Αυτοσχεδιάζουμε - Σχέδιο και φαντασία»
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εξασκήσουν  την ικανότητά τους να ζωγραφίζουν και ταυτόχρονα να αναπτύξουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους, μαθαίνοντας να παρατηρούν και  να αποδίδουν μία σύνθεση ή ένα θέμα με την χρήση απλών και βασικών τεχνικών. Οι συμμετέχοντες, ανατρέποντας τα στερότυπα θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια ώστε να αντιλαμβάνονται και να αναπαριστούν με φρέσκια ματιά τον κόσμο.
* Εισηγητές: Μαγδαληνή Θεοχάρη - Σπύρος Μπέης
* Παρουσίαση εργαστηρίου με ελεύθερη είσοδο

Εργαστήριο Φωτογραφίας
Το εργαστήριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε γοητεύεται από τον κόσμο της φωτογραφίας και θέλει να κατανοήσει και να εμβαθύνει στα μυστικά του. Δεν είναι απαραίτητη η κατοχή σοβαρού φωτογραφικού εξοπλισμού ή η προηγούμενη γνώση φωτογραφικών θεμάτων και τεχνικών. Δίνεται έμφαση στην τεχνική της φωτογραφίας και γίνεται μια πρώτη προσέγγιση στην καλλιτεχνική φωτογραφία με την μύηση των συμμετεχόντων στην ιστορία της και το έργο παρελθόντων αλλά και σύγχρονων φωτογράφων που έχουν διαμορφώσει το σημερινό φωτογραφικό τοπίο. Στόχος του εργαστηρίου είναι η κατανόηση τεχνικών θεμάτων αρχικά, και εν συνεχεία η καλλιέργεια της οπτικής αντίληψης, έτσι ώστε να βοηθήσουν τον φωτογράφο στην δημιουργία προσωπικού φωτογραφικού ύφους.
* Εισηγητής: Παύλος Παυλίδης
* Παρουσίαση εργαστηρίου με ελεύθερη είσοδο

Εργαστήριο Δημιουργίας Παραμυθιού
Πρόκειται για ένα σεμινάριο ενηλίκων με τίτλο «Παραμύθια της Πόλης» και κεντρικό άξονα τον αστείρευτο κόσμο των παραμυθιών. Μελετώντας ξένους και Έλληνες παραμυθιολόγους οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στη δημιουργία παραμυθιού με μοτίβα, μαγικά σύμβολα, βοηθούς και ό,τι άλλο απαιτείται. Θα συναντήσουν γνωστούς ήρωες των παιδικών μας χρόνων αλλά θα φανταστούν και δικούς τους, οι οποίοι θα μεταφερθούν, από το φαντασιακό κόσμο, στο κόσμο της σύγχρονης πόλης όπου θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που απασχολούν κι εμάς, θα συναντήσουν καθημερινούς ανθρώπους ίσως κι εμάς τους ίδιους... Εφόδιά σ’ αυτό το ταξίδι θα είναι το σώμα και η ψυχή. Με απλές σωματικές ασκήσεις παρατήρησης, συνεργασίας, αναπνοής και χαλάρωσης το σώμα θα εκφραστεί, θα νιώσει, θα εναρμονιστεί με τη ψυχή. Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν γράψει και βιώσει το δικό τους παραμύθι!
* Εισηγήτρια: Βενετία Μανδρακούκα
* Παρουσίαση εργαστηρίου με ελεύθερη είσοδο

* Για περισσότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες και δηλώσεις ενδιαφέροντος κάντε κλικ στον τίτλο κάθε εργαστηρίου.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.