Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS

Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS

13 νέοι/ες χορογράφοι εμπνέονται από την πόλη της Ελευσίνας και παρουσιάζουν τα εν εξελίξει έργα τους σε μια  ξεχωριστή δράση με ελεύθερη είσοδο. Κρατήσεις θέσεων εδώ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο της δράσης ΜΥΣΤΗΡΙΟ 59_Ακαδημία Χορογραφίας  U(R)TOPIAS θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου στο X-Bowling Art Center. 13 νέοι/ες χορογράφοι παρουσιάζουν τα εν εξελίξει καλλιτεχνικά τους έργα, που αντλούν έμπνευση από την ιστορία, την κληρονομιά και τη μνήμη της πόλης της Ελευσίνας, το βιομηχανικό της παρελθόν, τον αρχιτεκτονικό της πλούτο, τον θαλάσσιο κόσμο της, καθώς και από θεματικές όπως η γυναίκα εργάτρια και το περιβάλλον. Μια διοργάνωση της 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με την ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες.

Η Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Πατρίσιας Απέργη, έχει ως κύριο σκοπό τη δημιουργία μιας διακριτής δραστηριότητας στον τομέα του χορού, τη στήριξη νέων και ανερχόμενων χορογράφων και την καλλιέργεια ενός νέου κοινού για τον χορό, θέτοντας στο επίκεντρο την πόλη της Ελευσίνας. Από τον Δεκέμβριο 2021 μέχρι σήμερα, οι νέοι χορογράφοι που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα είναι οι: Ελευθερία Αγαπάκη, Ελένη Βασιλονικολού, Μαρία Γαρέφη, Χριστάνα Κοσιάρη, Μάρθα Κώτσια, Στέλλα Μαστοροστέριου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ήβη Ρήγα, Ελιάν Ρουμιέ, Εμμανουέλα Σακελλάρη, Κατερίνα Φώτη, Διαμάντω Χατζηζαχαρία, Lea Simonsmeier. Γνώρισαν την πόλη της Ελευσίνας και παρακολούθησαν σειρά δημιουργικών εργαστηρίων µε καταξιωμένους χορογράφους και επαγγελματίες των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Πατρίσια Απέργη, Νάντια Αργυροπούλου, Τάσος Βρεττός, Ευαγγελία Θεριανού, Δημήτρης Καμαρωτός, Αγγελική Λαμπίρη, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Σοφία Μαυραγάνη, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Κωνσταντίνος Σακκάς, Φρόσω Τρούσα, Στεργιανή Τσιντζιλώνη, Αναστασία Τσοπελάκη, Χρήστος Χριστόπουλος, Willi Dorner, Lisi Estaras, Roberto Fratini Serafide, Victor Leclere, Carmen Mehnert, Mathilde Monnier.

Ελεύθερη είσοδος με κρατήσεις θέσεων εδώ
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.