Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2023

Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2023

Τον Σεπτέμβρη του 2023, οι μουσικοί αστερισμοί, οι διάττοντες αστέρες, οι μετεωρίτες, τα pulsar, οι μαύρες τρύπες και οι ζωδιακοί κύκλοι που απαρτίζουν το ηχητικό σύμπαν στο οποίο βολοδέρνουν τα τελευταία 20 χρόνια οι γενιές του myspace, του facebook, του instagram, του tiktok και των λοιπών εραστών της κοινωνικής απομόνωσης, συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο, σε ένα φεστιβάλ των δύο ημερών και των δύο σκηνών, που διερευνά την ηχητική και καλλιτεχνική ταυτότητα ενός μεγάλου μέρους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της εγχώριας σκηνής.

Line-up: Pan Pan, Σtella, the Boy, Τα Παιδιά της Παλαιότητας, Nalyssa Green, Melentini, Krista Papista, Veslemes, The Callas, Sillyboy’s Ghost Relatives, Sci-Fi River, Lunar, $oft $kull, the Model Spy, Degear0001, My Brother the Couch, Δημήτρης Γλυφός, My Wet Calvin.

Ακόμη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, ο πρώτος επίσημος δίσκος των Κόρε. Ύδρο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην ολότητά του, από συγκρότημα-έκπληξη.

Το Αγοραφοβικό φιλοδοξεί να επαναλαμβάνεται με διαφορετικό επιμελητή κάθε χρόνο - την αρχή κάνει ο Άρης των My Wet Calvin.

Η προπώληση ξεκίνησε.

Early Bird Αγοραφοβικό Διήμερο: 30€
Αγοραφοβικό Διήμερο: 35€
Πρώτη Αγοραφοβική Μέρα: 18€
Δεύτερη Αγοραφοβική Μέρα: 18€
Στο ταμείο: 22€ (Hμερήσιο)

22/9/23 | Αγοραφοβική Μέρα 1η
Σtella, The Boy, Τα Παιδιά της Παλαιότητας, Krista Papista, Veslemes, The Callas, Sillyboy’s Ghost Relatives, Degear0001, Δημήτρης Γλυφός

23/9/23 | Αγοραφοβική Μέρα 2η
Pan Pan, Nalyssa Green, Melentini, Sci-Fi River, Lunar, $oft $kull, The Model Spy, My Brother the Couch, My Wet Calvin

Το πρόγραμμα των τριών σκηνών του Αγοραφοβικού Φεστιβάλ

Το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2023 στο ΠΛΥΦΑ, απλώνεται σε 2 μέρες και 3 σκηνές, μια εξωτερική και δύο εσωτερικές.  Αναλυτικά:

 

Παρασκευή, 22/9

Αυλή
Σtella - 23.00
Τα Παιδιά της Παλαιότητας - 21.20
Veslemes - 19.40

Αίθουσα 7A
The Boy -22.20
The Callas -20.50
Degear0001 - 19.20

Αίθουσα 7Γ
Krista Papista -22.20
Sillyboy’s Ghost Relatives - 20.40
Δημήτρης Γλυφός - 19.00

Σάββατο, 23/9

Αυλή
Pan Pan - 23.00
Μελεντίνη - 21.20
Αν όλα Τελείωναν Εδώ / 20η επέτειος - 19.40

Αίθουσα 7A
My Wet Calvin - 00.30
Nalyssa Green - 22.20
Sci-Fi River - 20.50
Lunar - 19.20

Αίθουσα 7Γ
$oft $kull - 22.20
The Model Spy - 20.40
My Brother the Couch - 19.00

Extra Αγοραφοβικά Facts:

*Μια από τις πιο αναμενόμενες στιγμές της φετινής διοργάνωσης, η Σαββατιάτικη παρουσίαση του πρώτου album των Κόρε Ύδρο, “Αν όλα Τελειώναν Εδώ”  στην επέτειο των 20 χρόνων από την αρχική του κυκλοφορία.

*Η Σtella επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ, αυτή την φορά στην Αυλή. Ανάμεσα στην τελευταία sold out εμφάνιση της και το Αγοραφοβικό, μεσολάβησε δύο θριαμβευτικές περιοδείες στην Ευρώπη.

*Η εμφάνιση της Krista Papista θα είναι κάτι παραπάνω από μια συναυλία, καθώς θα παρουσιάσει το Fucklore: Bellringers", μια ongoing μουσική παράσταση με την οποία προσπαθεί να αναζωογονήσει τον μύθο της τελετουργίας που ασκούν οι μάγισσες αγρότισσες στην Κύπρο και τα νησιά του Αιγαίου.

*Ο Δημήτρης Γλυφός θα κηρύξει την έναρξη του φεστιβάλ, παρουσιάζοντας την ποιητική συλλογή «Υπήρξαμε» (Εκδόσεις Σμίλη, 2021).

*Δύο από τις μπάντες που θα εμφανιστούν στο Αγοραφοβικό πραγματοποιούν τις πρώτες επί σκηνής εμφανίσεις τους για περισσότερο από μια δεκαετία. Οι Model Spy μετρούν 12 χρόνια απουσίας και οι My Brother the Couch πλησιάζουν τα 15.

*19 acts εμφανίζονται στο φεστιβάλ και στα 9 (τουλάχιστον) υπάρχουν διπλοθεσίτες μουσικοί, συμβάλλοντας αποφασιστικά στο οριστικό κλείσιμο της αέναης συζήτησης περί ύπαρξης σκηνής.

*Την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, θα λάβουν χώρα τα προεόρτια του Αγοραφοβικού στο Loser Bar Athens, με dj set από τον Ntentenis και μίνι live από τις Papithedogtv.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.