Αγώνες Γυναικών | Ζωή-Ισότητα-Ελευθερία-Αξιοπρέπεια

Αγώνες Γυναικών | Ζωή-Ισότητα-Ελευθερία-Αξιοπρέπεια

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών και πάνω απ' όλα το κύμα των αγώνων για τα γυναικεία δικαιώματα που πλημμυρίζει κάθε γωνιά του πλανήτη, συζητάμε για τις πολλαπλές όψεις των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα, αλλά και για τις μάχες που δίνουν για να κατοχυρώσουν τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Με έμπνευση το κάλεσμα των Ιρανών γυναικών «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία», αναζητούμε και διασυνδέουμε τις ποικίλες πτυχές των γυναικείων αγώνων, ακόμα και τις λιγότερο ορατές:
Γιατί οι αγώνες για τα γυναικεία δικαιώματα είναι αγώνες ενάντια στην έμφυλη βία, ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις βάσει φύλου ή εθνοτικής καταγωγής, είναι αγώνες για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μεταναστριών και των προσφυγισσών, για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, αγώνες για την ισότητα στο σπίτι και στους χώρους δουλειάς, για μια ζωή απαλλαγμένη από τη φτώχεια και εμπόδια πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας και στέγασης, αγώνες για την ελευθερία της έκφρασης και για την αυτοδιάθεση του σώματος.

Κάτω από ένα τέτοιο διαθεματικό πρίσμα, μέσα από το πλούσιο πάνελ ομιλητριών που θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες και τις προκλήσεις που ως γυναίκες αντιμετωπίζουν καθημερινά τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική σφαίρα, αλλά και μέσα από τη συζήτηση με το κοινό που θα ακολουθήσει, θα φτιάξουμε μαζί το ψηφιδωτό των κοινών μας αγώνων, θα ενδυναμωθούμε και θα δώσουμε τα επόμενα ραντεβού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Μιλούν:
Hana Ganji, Ιρανή προσφύγισσα από το Αφγανιστάν, ιδρύτρια της οργάνωσης Αφγανών και Ιρανών γυναικών «Elahe penhan»
Αλεξάνδρα Καραγιάννη, ειδική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ»
Άννα Νίνη, δημοσιογράφος, μετανάστρια
Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη, υπεύθυνη Εκστρατειών Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας
Μαριάννα Τουμασάτου, ηθοποιός

Συντονίζει:
Χαρά Καραγιαννάκη-Μιχάλογλου, υπεύθυνη Ακτιβισμού Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.