Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό στο café του Νομισματικού Μουσείου

Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό στο café του Νομισματικού Μουσείου

Επί έξι δεκαετίες, ο Γιάννης Σπανός μάς χάρισε αμέτρητες όμορφες μουσικές στιγμές. Προικισμένος με ένα διακριτό και ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό προσωπικό στίγμα, ενσωμάτωσε έναν ευρωπαϊκό αέρα στην ελληνική μουσική σκηνή. Η επί χρόνια συνεργάτιδα του Χρυσούλα Στεφανάκη με τη συνοδεία πιάνου θα ερμηνεύσει τα πιο γνωστά τραγούδια του αγαπημένου συνθέτη στο café του Νομισματικού Μουσείου την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 9 μ.μ.

Τα τραγούδια του τα γνωρίζουμε λίγο πολύ όλοι μας και συχνά τα σιγοτραγουδάμε στο άκουσμά τους. Τα περισσότερα από αυτά θα τα ακούσουμε σε αυτό το αφιέρωμα στον αγαπημένο και σπουδαίο συνθετη Γιάννη Σπανό από την φωνή της Χρυσούλας Στεφανάκη με την συνοδεία πιάνου από τον μουσικό Γιώργο Γουρζουλίδη: «Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι», «Άνθρωποι μονάχοι», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Φταίμε και οι δυο», «Μια Κυριακή», «Επειδή σ’ αγαπώ», «Κίτρινη πόλη», «Προσωπικά», «Ιδανικός και ανάξιος εραστής», «Πες πως μ’ αντάμωσες», «Αν μ’ αγαπάς», «Σ’ ένα εξπρές», «Οι Κυριακές στην Κατερίνη», «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, ο Γιάννης Σπανός μελοποίησε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Γιώργου Παπαστεφάνου αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδία, Μίλτου Σαχτούρη και άλλων. Τραγούδια του, εκτός από την Καίτη Χωματά, έχουν ερμηνεύσει οι Αρλέτα, Κώστας Καράλης, Γιάννης Πάριος, Ελένη Δήμου, Χάρις Αλεξίου και άλλοι αγαπημένοι ερμηνευτές.

Παίζουν:
Χρυσούλα Στεφανάκη | τραγούδι
Γιώργος Γουρζουλίδης | πιάνο

* Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.