Αφιέρωμα στη ντοκιμαντερίστρια Yara Haskiel

Αφιέρωμα στη ντοκιμαντερίστρια Yara Haskiel

Η εικαστικός και ερευνήτρια Yara Haskiel (Βερολίνο/Βαρκελώνη) που, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δικό της στίγμα στον πειραματικό κινηματογράφο, μας αποκαλύπτεται μέσα από 4 προβολές ταινιών της -μικρού και μεσαίου μήκους- βασισμένες στα θέματα της μνήμης, της ταυτότητας, και στις αφηγήσεις της καθημερινότητας.

Οι ταινίες που θα προβληθούν:
1. I don’t write Diaries: On Love and Crisis, 2014, 14:22 λεπτά
Σε καταστάσεις αβεβαιότητας και επισφαλών συνθηκών διαβίωσης, οι σχέσεις με τους ανθρώπους που αγαπάμε μοιάζουν να γίνονται περισσότερο υπαρξιακές. Η ανασφάλεια δεν συνδέεται μόνο με τις συνθήκες εκμετάλλευσης της εργασίας αλλά εισχωρεί στις ερωτικές και φιλικές μας σχέσεις.
2. Memory Extended, 2011, 12:00 λεπτά
Το φιλμ είναι μέρος της μακροχρόνιας έρευνας της Yara Haskiel πάνω στην ελληνοεβραϊκή οικογενειακή ιστορία της, η οποία διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη και το Μόναχο.
3. Tsakalos Blues, 2014, 65:18 λεπτά
Η ταινία αφορά στην ελληνική, εβραϊκή και γερμανική καταγωγή της δημιουργού, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία 3 γενιές μετά το Ολοκαύτωμα. Σε συζητήσεις με τον πατέρα της Γκάμπριελ, η Υara Haskiel αναζητά τη σημασία του να μεγαλώνει κάποιος στη μεταπολεμική Γερμανία ως άπατρις και πώς αυτή η εμπειρία μεταφέρεται στις διαφορετικές γενιές.
4. CrashTrustTar, 2010, 28 λεπτά
Μια μελέτη πάνω στην γερμανική κρίση. Ιανουάριος – Νοέμβριος 2009: ένα οδικό ταξίδι που ξεκινά με αφορμή τις αναφορές των εφημερίδων για απολύσεις και καθεστώς μερικής απασχόλησης στις εταιρείες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.