8ο KindrerDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους

8ο KindrerDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους

Μία εβδομάδα φεστιβάλ!

Το 8ο KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους διοργανώνεται από 16 έως 22 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις για ενήλικο κοινό και επαγγελματίες θα πραγματοποιηθούν φέτος και στο Goethe-Institut Athen.
Το Φεστιβάλ KinderDocs, που πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά, περιλαμβάνει 17 βραβευμένα ντοκιμαντέρ από 10 χώρες και 18 καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό για συζητήσεις και δράσεις.

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου βρισκόμαστε όλοι στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 για ένα family-friendly γουικέντ με τέσσερις θεματικές ζώνες και 17 βραβευμένα ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο σε back-to-back προβολές από το πρωί. Κάθε ταινία γίνεται αφορμή για συναντήσεις με σκηνοθέτες, συζητήσεις με παραγωγούς, ιστορικούς, ψυχολόγους, καινοτόμους start-uppers-συνολικά 18 καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό-, καθώς και μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, που μετατρέπουν το φεστιβάλ σε πραγματική γιορτή. 

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, η Ειδική Προβολή με θέμα Αναζητώντας τη θέση μας στον κόσμο, που αποτελεί μέρος του εκτενούς αφιερώματος στη Γερμανία, πραγματοποιείται με δωρεάν είσοδο στο Ινστιτούτο Goethe. Το event περιλαμβάνει δύο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα, με καλεσμένες και τις τέσσερις νέες σκηνοθέτιδες δημιουργούς τους, που θα παρευρίσκονται για να συζητήσουν με άλλους καλεσμένους μετά την προβολή.

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ένα δυναμικό Industry Event για επαγγελματίες και φοιτητές του κινηματογράφου με θέμα «Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους. Διεθνείς προσεγγίσεις και προοπτικές» διοργανώνεται στο Goethe Institut. Αξιοποιώντας το δυναμικό Ευρωπαϊκό δίκτυο του KinderDocs, διεθνείς και Έλληνες καλεσμένοι θέτουν στο επίκεντρο το κινηματογραφικό είδος του δημιουργικού ντοκιμαντέρ που απευθύνεται σε νεαρά ακροατήρια. 

Καλεσμένοι του KinderDocs: 
-Marije Veenstra (NL), 
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, International Documentary Film Festival Amsterdam -IDFA
-Gudrun Sommer (DE), Διευθύντρια, Φεστιβάλ DOXS RUHR
-Niki Padidar (NL), σκηνοθέτιδα (Ninnoc, All You See) και Καλλιτεχνική Διευθύντρια Προγράμματος Youth, International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA)
-Susanne Kim (DE) σκηνοθέτιδα υβριδικού project «Cabinets of Wonder» (Documentary & Virtual Reality) που προβάλλεται στο 8ο KinderDocs
-Martijn Blekendaal (NL), σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ για νέους «The man who looked beyond the horizon» που θα προβληθεί στο 8ο KinderDocs
-Σοφία Εξάρχου (GR), σκηνοθέτιδα (Park, Animal)

Το Φεστιβάλ KinderDocs συνεργάζεται με ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, κολλέγια και σχολές:φοιτητές και σπουδάστριες θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ και θα αναπτύξουν νέες, διαθεματικές οπτικές και προσεγγίσεις σε διαφορετικά γνωστικά πεδία.  Η 8η έκδοση του Φεστιβάλ KinderDocs μετατρέπεται σε έναν πρωτότυπο κόμβο μάθησης και αλληλεπίδρασης, ένα ολοκληρωμένο workshop για φοιτήτριες και σπουδαστές.
Συμμετέχουν: Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | ΠΜΣ Κινηματογραφικές και Πολιτισμικές Σπουδές-Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών \ ΔΠΜΣ «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση», Εθνικο Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών | Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | Γερμανική Φιλολογία, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών | «Cinema Studies», Deree-The American College of Greece | Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου 

Παράλληλα, το 8ο KinderDocs διοργανώνει ειδικές προβολές για σχολεία. Ομάδες μαθητών από Δ΄Δημοτικού έως Β' Λυκείου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο διαφορετικές ζώνες προβολής και να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς τους, που έχουν προσκληθεί ειδικά από το εξωτερικό. 

Δύο κριτικές επιτροπές παιδιών (9-12 ετών) και νέων (12-17 ετών) θα παρακολουθήσουν όλοκληρο το πρόγραμμα και θα ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία για το Βραβείο Κοινού!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο kinderdocs.com

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.