6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής "Musifanto" στη Σίφνο

6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής "Musifanto" στη Σίφνο

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», διοργανώνει το 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο, "MuSifanto 2019"  που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου 2019.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

> Καθημερινές συναυλίες με έμφαση στην κλασική μουσική

> Σεμινάρια  κλασικής κιθάρας, πιάνου, κοντραμπάσου, φλάουτου, παλιάς μουσικής, μονωδίας, μουσικής δωματίου και μουσικών συνόλων

> Μουσικός περίπατος 

Η λέξη MuSifanto συνδυάζει τις Μούσες και τη Μουσική με το  Sifanto, μια από τις παλαιές ονομασίες της Σίφνου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 – Ώρα: 21:00 - ​Μονή «Παναγία τα Φυρόγια»

«Τα τζιτζίκια και άλλες ιστορίες της υπομονής» "Les cigales et d'autres états d'attente"
Κατερίνα Φωτεινάκη (κιθάρα & φωνή) - Στάμος Σέμσης (βιόλα)
Ρεπερτόριο με ελληνική και γαλλική μουσική.

Κυριακή 30 Ιουνίου – Ώρα: 21:00 - Μονή «Παναγία τα Φυρόγια»

Συναυλία Μουσικής Δωματίου
Gabriella Spano’ (φλάουτο), Βασίλης Λύκος (τσέλο), Αλέξανδρος Ζαχαριάκης (πιάνο)

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 – Ώρα: 21:00 - Πολιτιστικό Κέντρο «Μαριάνθη Σίμου»

Συναυλία – Προβολή

Αλέξης Μαστιχιάδης (τσέμπαλο)
Δύο ταινίες μικρού μήκους, βωβού κινηματογράφου: "Menilmontant"(1926) και "Brumes d'automne"(1929) του σκηνοθέτη Dimitri Kirsanoff παρουσιάζονται με ζωντανή συνοδεία μουσικής για τσέμπαλο και ηλεκτρονικά μέσα.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 – Ώρα: 21:00 - Πολιτιστικό Κέντρο «Μαριάνθη Σίμου»

Ρεσιτάλ πιάνου – Μαρία Ευστρατιάδη

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019– Ώρα: 21:00 - Μονή «Παναγία το Βουνό»

Ρεσιτάλ κιθάρας, Marco Ramelli

D&A GuitarDuo (Δημήτρης Κουρζάκης - Άγγελος Μπότσης)

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 – Ώρα: 20:30 - Πολιτιστικό Κέντρο «Μαριάνθη Σίμου»

Μαθητική Συναυλία πιάνου, φλάουτου, μουσικής δωματίου και μουσικών συνόλων με τους μαθητές των σεμιναρίων.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ώρα: 19:30 Μουσικός περίπατος στα γραφικά καλντερίμια του νησιού με συμμετοχή κοινού κατά τη διάρκεια του οποίου οι μουσικοί του MuSifanto παίζουν σε ξεχωριστά σημεία της διαδρομής. Έναρξη από την κεντρική πλατεία της Απολλωνίας

Ώρα: 20:30 Μαθητική Συναυλία κιθάρας – κοντραμπάσου – μονωδίας με τους μαθητές των σεμιναρίων.Πλατεία Κάτω Πεταλιού

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και τα ακόλουθα σεμινάρια.

Κιθάρα 1-5 Ιουλίου Marco Ramelli: Κιθαριστής και συνθέτης. Καθηγητής στο DIT Conservatory of Music and Drama στο Δουβλίνο. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Corde d’Autunno και του Centro Asteria στο Μιλάνο. Δημήτρης Κουρζάκης: Σολίστ και καθηγητής κιθάρας. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Νεοκλασσικού και του Κλασσικού Ωδείου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας. Άγγελος Μπότσης: Σολίστ και καθηγητής κιθάρας στο Εθνικό και στο Νεοκλασσικό Ωδείο. Αλέξανδρος Κάλκος: Καθηγητής κλασικής κιθάρας με ειδίκευση στην ιστορική ερμηνεία από την εποχή της Αναγέννησης ως τον Κλασικισμό. Παίζει αναγεννησιακό λαούτο, βιχουέλα, αρχιλαούτο, αναγεννησιακή, μπαρόκ και ρομαντική κιθάρα. Συμμετέχουν οι δάσκαλοι κιθάρας των Μουσικών Εργαστηρίων Τάκης Γιαννόπουλος, Νικήτας Μιχαλόπουλος

Κοντραμπάσο 3-5 Ιουλίου Claus Freundenstein: Σολίστ και καθηγητής κοντραμπάσου. Κατασκεύασε το “Freudenstein-minibass”, ένα όργανο για παιδιά από 5 ετών. Συνθέτει και διασκευάζει μουσική. Είναι ιδρυτής του κουαρτέτου κοντραμπάσου “Bassmonsters”. Βασίλης Παπαβασιλείου: Σολίστ κοντραμπάσου. Κορυφαίος Α’ της Συμφωνικής Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με συνεχή συναυλιακή και δισκογραφική δραστηριότητα.

Μονωδία 2-6 Ιουλίου Ειρήνη Καράγιαννη: Μέτζο σοπράνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε κλασικό τραγούδι στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Ιταλία. Από το 1992 ερμηνεύει, σε σημαντικές αίθουσες και λυρικά θέατρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό ρόλους του κλασικού και μοντέρνου ρεπερτορίου.

Πιάνο 29 Ιουνίου - 4 Ιουλίου Μυρτώ Ακρίβου: Παίζει και διδάσκει πιάνο, αγαπά τη μουσική δωματίου κι αναζητά πάντα μέσα σ΄ αυτήν ανθρώπους και έργα με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Υποστηρίζει τη σύγχρονη δημιουργία και τις έντιμες προθέσεις

Φλάουτο 29 Ιουνίου - 4 Ιουλίου Αμαλία Κουντούρη: Παίζει και διδάσκει φλάουτο. Το πάθος της είναι οι γάτες κι η συνεργασία με άλλους μουσικούς, ιδιαίτερα μικρής ηλικίας. Φέτος κλείνει 11 χρόνια φιλίας με την πιανίστα Μυρτώ Ακρίβου. Δίδαξε στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου για 12 χρόνια.

Μουσική δωματίου 29 Ιουνίου - 4 Ιουλίου Σεμέλη Κωστούρου: Διπλωματούχος βιολοντσέλου του Ορφείου Ωδείου Αθηνών. Από το 2010 είναι μέλος της Αθηναϊκής

Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, ενώ από το 2013 έως το 2015 υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Βερολίνου.

Μουσικά σύνολα 29 Ιουνίου - 4 Ιουλίου Ματθαίος Λεγάκης: Διευθυντής Ορχήστρας-Χορωδίας / Συνθέτης Συμμετέχουν οι δάσκαλοι του Μουσικού Εργαστηρίου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου –Καρόρη»: Τάκης Γιαννόπουλος (Κιθάρα), Νικήτας Μιχαλόπουλος (Κιθάρα), Δάφνη Τόκκα (Πιάνο)

Το Φεστιβάλ τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.Διοργανωτής: «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», με τη Συνδιοργάνωση του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου».

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.