6ο Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου

6ο Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου

Το 6ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί από τις 13 ως τις 22 Οκτωβρίου του 2023 και πραγματεύεται τη θεματική Kino Ludens, παράφραση του βιβλίου Homo Ludens του Γιόχαν Χάιζινγκα, το οποίο εξέτασε για πρώτη φορά τα ζωτικά οφέλη του παιχνιδιού στον πολιτισμό και την κοινωνία. Μέσα από μία σειρά κινηματογραφικών προβολών, οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, κινηματογραφικών εργαστηρίων και παράλληλων δράσεων με αφορμή την κινούμενη εικόνα, σε διαφορετικες τοποθεσίες στην Αθήνα, το φετινό Συμπόσιο επικεντρώνεται στην παρουσία του παιχνιδιού και τη σημασία του στις πολλαπλές πτυχές της ενήλικης ζωής και καθημερινότητας.

Θα παρουσιαστούν προγράμματα επιμέλειας του Balkan Can Kino από το open call & από τις ταινιοθήκες του British Council & του Ινστιτούτου Γκαίτε της Αθήνας, η ρετροσπεκτίβα της Dagie Brundert, επιμέλειας του Pugnant Film Series, αλλά και σύγχρονος βωβός κινηματογράφος με live dj set, μουσικής επιμέλειας του Fade Radio. Παράλληλα, θα λάβει χώρα στo Zoetrope η τριήμερη εγκατάσταση PLAY-PAUSE-STOP,  όπου θα παρουσιαστούν πέριξ στα 40 οπτικοακουστικά έργα από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Θα πραγματοποιηθούν επίσης εργαστήρια, συζητήσεις αλλά και podcast από τους συμμετεχοντες καλλιτέχνες του Συμποσίου. Στη λήξη του φεστιβάλ θα απονεμηθεί βραβείο κοινού σε δύο ελληνικές και δύο διεθνείς μικρού μήκους ταινίες. 

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα και θ' ανοίξουν οι αιτήσεις των εργαστηρίων. 

Όλες οι εκδηλώσεις του Συμποσίου είναι με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

-----------------------

Το 6BCKFS διοργανώνεται από το Balkan Can Kino, pop-up και κινητό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, Συμπόσιο και Εργαστήριο, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 και παρουσιάζει ανεξάρτητο και guerrilla κινηματογράφο, και την  οπτικοακουστική εταιρεία FLP Athens, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2020 και εστιάζει στον πειραματικό και art house κινηματογράφο, την διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων και εργαστηρίων αλλά και την παροχή καλλιτεχνικών υπηρεσιών. 

Το 6BCKFS τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και βρίσκεται υπό την αιγίδα του EUROPE FOR FESTIVALS – FESTIVALS FOR EUROPE. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και το Kosmos Radio 93,6. 

Οι φετινοί χώροι διεξαγωγής του Συμποσίου είναι το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, το PreLab, το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας, το Zoetrope, το παιδικό βιβλιοπωλείο ο Γάτος Μαουρίτσιο και το Athens Zine Biblioteque.  

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.