5ο Θερινό Βιβλιοστάσιο

5ο Θερινό Βιβλιοστάσιο

«Αγαπώ αυτά που με τρέφουν: το πιοτό, το φαΐ, τα βιβλία».
Étienne de La Boétie

Το Θερινό Βιβλιοστάσιο, που φέτος διοργανώνεται για 5η χρονιά, προέκυψε από την ιδιαίτερη συνάντηση μικρών εκδοτικών εγχειρημάτων με πολύ διαφορετικές αφετηρίες αλλά συνδιαλεγόμενες διαδρομές.

Στόχος μας είναι το Θερινό Βιβλιοστάσιο να γίνει και πάλι ένας τόπος συνάντησης με αφορμή τα βιβλία. Τα βιβλία που απευθύνονται σε ανήσυχα πνεύματα και φλογερές ψυχές, τα βιβλία που μετουσιώνουν τη μοναχική ανάγνωση σε συλλογική πρακτική, που ασκούν κριτική στο υπάρχον, που φιλοδοξούν να δημιουργούν ρωγμές και ανοίγματα εκεί όπου υψώνονται τοίχοι.

Αυτή είναι η κοινή αντίληψη για το βιβλίο όλων εμάς που συμμετέχουμε στη Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων, και στο φετινό Θερινό Βιβλιοστάσιο θέλουμε να τη μοιραστούμε με όλους και όλες εσάς που είστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας.
Σας καλούμε να βρεθούμε, λοιπόν, ξανά, επιμένοντας στη συμπόρευση, την αλληλεγγύη, την αντίσταση, τη δημιουργία. Σας καλούμε να συζητήσουμε, να μοιραστούμε αναζητήσεις, απόψεις και ιδέες. Γνωρίζουμε πως έτσι μόνο μπορούμε να δώσουμε το στίγμα ενός διαφορετικού πολιτισμού, ενός πολιτισμού συνεργασίας, παρέμβασης και αμφισβήτησης.

Θέλουμε το Θερινό Βιβλιοστάσιο να γεμίσει και αυτό το καλοκαίρι με φίλες και φίλους των βιβλίων, ώστε να γίνει εκ νέου εφαλτήριο για την άνθηση της «εκτός των τειχών» βιβλιοπαραγωγής, στην οποία βλέπουμε και τη δική μας εκδοτική δραστηριότητα.

Σας περιμένουμε λοιπόν, 7 - 10 Ιουλίου, κάθε απόγευμα από τις 6 ως τις 11 το βράδυ, στον δροσερό κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Πεζόδρομος Ερμού - Θησείο) για το 5ο Θερινό Βιβλιοστάσιο!
Μια όαση βιβλίων στην καρδιά του καλοκαιριού!

Η Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων 
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.