4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στον Παλιό Σταθμό Διόνυσου

4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στον Παλιό Σταθμό Διόνυσου

Με μουσικές και χορούς, εξαίρετους μουσικούς και σολίστ και δεκάδες χορευτές παραδοσιακών χορών θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού.

Παρασκευή 21 Ιουνίου - Νίκος Φάκαρος και οι «Musicaroi»
 Ο Νίκος Φάκαρος, το πρώτο βιολί της Ικαρίας, έρχεται στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στον Διόνυσο μαζί με τους «Musicarous» και μας ξεσηκώνει με τον αρχέγονο και εκστατικό ικαριώτικο σκοπό, αλλά και με άλλες υπέροχες μελωδίες, οι οποίες ακούγονται στα ξακουστά πανηγύρια του νησιού.
 Ο Νίκος Φάκαρος και η ορχήστρα 'Musicaroi' γιορτάζουν φέτος 15 χρόνια στα μουσικά δρώμενα! Τη περιπλάνηση αυτών των 15 χρόνων, μας τη «διηγούνται» με ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τον Ικαριώτικο σε όλες τις παραλλαγές του, μπάλους, συρτά, απτάλικα, καθώς επίσης βαλς και ταγκό. Με αφετηρία την Ικαρία, προς τις Κυκλάδες, την Εύβοια, Βορειανατολικό Αιγαίο και Μικρά Ασία, υπόσχονται ένα υπαίθριο Ικαριώτικο καλοκαιρινό πανηγύρι!

Νίκος Φάκαρος: βιολί, τσαμπούνα
Δημήτρης Ρέντας: λαούτο, μπουζούκι, τραγούδι
Μαρία Καραγκιόζη: τραγούδι
Δημήτρης Μωραΐτης: κιθάρα, μπάσο, τραγούδι
Αποστόλης Κυπραίος: κρουστά, τραγούδι

Σάββατο 22 Ιουνίου
Κώστας Κίκιλης, βιολί  
Θωμάς Κωνσταντίνου, λαούτο
Γιώργος Κωτσίνης, κλαρίνο
Κώστας Μερετάκης, κρουστά

Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο 22 Ιουνίου οι τέσσερεις δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής θα δημιουργήσουν ένα ψηφιδωτό από εικόνες γεμάτες χρώμα και ενέργεια, ένα μουσικό κύμα που θα μας παρασύρει σε ένα ταξίδι από τα Βαλκάνια και την Ήπειρο έως την Πόλη και τη Σμύρνη.

Επίσης το Σάββατο 22 Ιουνίου
Χορευτικοί σύλλογοι, πολιτιστικά σωματεία και φορείς με πάνω από 200 χορευτές, κάθε ηλικίας, φορώντας τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες θα χορέψουν και θα μας ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Χορεύουν τα χορευτικά σύνολα:
 Κορινθιακή Εστία Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών
Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοροστάτες»
Πανικάριος Σύλλογος «Αρτεμις Ταυροπόλος»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελλήνων Ρίζες»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ολκάς»
Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου Πατρών
Λύκειο Ελληνίδων Λιβαδειάς
Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Θρακών Αττικής («Η Θράκη μας»)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.