4Μ :: Πολυδούρη - Αξιώτη - Χατζηλαζάρου - Αραβαντινού

4Μ :: Πολυδούρη - Αξιώτη - Χατζηλαζάρου - Αραβαντινού

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», ως προοίμιο της 10ης περιόδου τους, παρουσιάζουν αφιέρωμα στο ποιητικό έργο της Μαρίας Πολυδούρη (1902-1930), της Μέλπως Αξιώτη (1905-1973), της Μάτσης Χατζηλαζάρου (1914-1987), και της Μαντώς Αραβαντινού (1926-1998).

Δώδεκα σύγχρονες Ελληνίδες ποιήτριες επιλέγουν, διαβάζουν και σχολιάζουν από το έργο των τεσσάρων παλαιότερων ποιητριών.

Η εκδήλωση προβάλλεται την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, στις 19:30, στα Youtube κανάλια της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Με τα λόγια (γίνεται) και στο Facebook της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Το έργο των τεσσάρων παλαιότερων ποιητριών επανεπισκέπτονται, επιλέγοντας, διαβάζοντας και σχολιάζοντας οι σύγχρονες ομότεχνές τους Φοίβη Γιαννίση, Άννα Γρίβα, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Ακριβή Κακλαμάνη, Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, Θεώνη Κοτίνη, Δήμητρα Κωτούλα, Παυλίνα Μάρβιν, Γιάννα Μπούκοβα, Ιφιγένεια Ντούμη, Όλγα Παπακώστα και Δανάη Σιώζιου.

Σ' αυτό το μέρος άρχισαν μια μέρα γιορτές
Για τη χαρά ο καθείς επρόσφερνε μέσα στο σπίτι τώρα ό,τι μπορούσε [1]

Πουλιά της ιδεώδους ευθείας συναντηθήκαμε στην αναζήτηση κάποιας διεξόδου [2]

Το χέρι σου είναι μια αλήθεια
χαϊδεύει το πρόσωπό μου [3]
Σου είπα, θυμάσαι; Πρέπει να υπομένεις
και σου 'δειξα τη σκέψη που πιστεύει [4]

[1] Μέλπω Αξιώτη, από το ποίημα “Κοντραμπάντο”
[2] Μαντώ Αραβαντινού, από την "Γραφή Γ'"
[3] Μάτση Χατζηλαζάρου, από το ποίημα “Πορτραίτο 92 εκ. X 73 εκ.”
[4] Μαρία Πολυδούρη, από το ποίημα “Θυσία”

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.