4η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΑΤΟΥ

4η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΑΤΟΥ

«Από τις Ρίζες στις Διαδρομές — Ποίηση χωρίς Σύνορα»

Από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί στο Κιάτο Κορινθίας η 4η Διεθνής Συνάντηση Ποίησης Κιάτου – σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.  

Θα συμμετάσχουν 40 ποιητές και ποιήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Με κεντρικό θεματικό άξονα «Από τις Ρίζες στις Διαδρομές — Ποίηση χωρίς Σύνορα», η φετινή διοργάνωση αναδεικνύει την ποίηση ως διαχρονικό και οικουμενικό μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και πολιτισμικής συνύπαρξης. 

Για τρεις ημέρες, το Κιάτο θα αποτελέσει σημείο συνάντησης διαφορετικών ποιητικών φωνών, πολιτισμών και καλλιτεχνικών εκφράσεων.

Η ποίηση θα συνομιλήσει με τη μνήμη, την παράδοση και τις ρίζες, αλλά και με τις σύγχρονες δημιουργικές διαδρομές, συναντώντας τη μουσική, το θέατρο, το τραγούδι, τη χορογραφία, το δημοτικό τραγούδι και την επιτέλεση.

Η 4η Διεθνής Συνάντηση Ποίησης Κιάτου φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ουσιαστικό χώρο διαλόγου και ανταλλαγής, όπου η ελληνική ποιητική δημιουργία θα συναντήσει τη διεθνή ποιητική έκφραση, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας πέρα από γλώσσες, σύνορα και πολιτισμικές διαφορές. 

Θα διαβάσουν οι ποιητές & ποιήτριες: 

Abdul-Ameer Alabadi, Habeeb Al-Samir, Roni Bou Saba, Σπύρος Λ. Βρεττός, Γιάννης Η. Παππάς, Χλόη Κουτσουμπέλη, Αλέξιος Μάινας, Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Ευαγγελία Τάτση, Σταύρος Σταυρόπουλος, Αντωνία Μποτονάκη, Χρήστος Κούκης, Γιάννης Σώκος, Κωνσταντίνα Σιαχάμη, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Μαίρη Χάψα, Νίκος Προσκεφαλάς, Σοφία Ελευθερίου, Δημήτρης Μπαλτάς, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Χριστίνα Αργυροπούλου, Νάντια Δουλαβέρα, Παναγιώτης Χριστοδούλου, Έλενα Γεωργίου, Παναγιώτης Σδούκος, Βασίλης Καψής, Ελένη Κοντόζογλου, Νίκος Φωτόπουλος, Μαίρη Σουρλή, Κωνσταντίνα Μουτζαλιά.   

Αναλυτικό πρόγραμμα:    

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου

Βίλλα Σικελιανού | 18:00–20:30

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Αργύρη Χιόνη, με ομιλίες, μουσική, μελοποιημένη ποίηση και απαγγελίες. Παράλληλα, ένα τιμητικό αφιέρωμα σε σύγχρονους Κορίνθιους ποιητές και μια ξεχωριστή συνάντηση της ποίησης με το διήγημα, το δημοτικό τραγούδι και την επιτέλεση.  

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

Συνεδριακό Κέντρο Μάλλιου | 18:00–20:30 

«Θάλασσες δίχως σύνορα»  

Θεατρικό δρώμενο, μουσική, τραγούδι, χορογραφία, performance και ποίηση συναντιούνται σε μια βραδιά χωρίς σύνορα. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τιμητικές βραβεύσεις.  

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

Βιβλιοπωλείο «Το Μπλε Γιασεμί» | 11:00–13:00

Ο απολογισμός της 4ης Διεθνούς Συνάντησης Ποίησης και ο αποχαιρετισμός.

Η ποίηση δεν έχει σύνορα. Έχει ρίζες, διαδρομές και ανθρώπους που με αγάπη και πάθος κρατούν τη φλόγα της ζωντανή.

Υπεύθυνοι Διοργάνωσης:  

Ελευθέριος Αχμέτης – Πρόεδρος Διεθνούς Συνάντησης Ποίησης Κιάτου. 
Πένυ Δέλτα (Δουλαβέρα) – Καλλιτεχνική Διευθύντρια Διεθνούς Συνάντησης Ποίησης Κιάτου.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.