3ο Wellness Festival Greece | Φεστιβάλ Ευεξίας

3ο Wellness Festival Greece | Φεστιβάλ Ευεξίας

Η αστική (μη κυβερνητική) εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Εuropean Village μας προσκαλεί στο 3ο Wellness Festival Greece/Φεστιβάλ Ευεξίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ακαδημίας Πλάτωνος, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Σ'αυτό το διήμερο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν πολύ ενδιαφέρουσες πρακτικές όπως: Θεραπευτική Ζωγραφική μέσω Mandala, Αγιουρβέδικο Μασάζ προσώπου & κεφαλής, Yoga για παιδιά, Tai Chi, Iyengar Yoga, Sound Meditation, Vinyasa Yoga, Samba, 5Rhythms, Αφρικανικό χορό με τη συνοδεία κρουστών. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

15:30 Ώρα προσέλευσης

16:00-16:45 "Θεραπευτική Ζωγραφική μέσω Mandala" με τη Μαρία Θεοδώρου
Θα γίνει μία πρώτη εισαγωγή στον κόσμο των Mandala. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν παράλληλα πώς να σχεδιάζουν τα δικά τους. Θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους απλά υλικά όπως:
-Μπλοκ ζωγραφικής
-Μολύβι
-Χάρακα & διαβήτη
-Ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους
Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά.
https://www.facebook.com/holisticlifeandbeauty/
https://holisticlifebeauty.com/

16:45-17:15 "Ayurvedic Massage προσώπου & κεφαλής" με τη Μαρίνα Μπραγάκη
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να κάνουν μόνοι τους, καθημερινά, μασάζ στο κεφάλι και το πρόσωπο. 

17:30-18:15 "Iyengar Yoga" με την Ελλιάνα Σίνου
H Iyengar Yoga εστιάζει στη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος σε κάθε άσανα ώστε να δημιουργηθεί χώρος σε όλο το σώμα και να δυναμώσει τους μύες, ενώ παράλληλα τους εκτείνει. 

18:15-19:00 "Yoga για παιδιά 4,5-12 χρονών" με τη Νάνσυ Μάρκου
Η παιδική γιόγκα είναι ένας διασκεδαστικός, ήπιος και φιλικός τρόπος για τη συναισθηματική, νοητική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών και εφήβων.

19:15-20:30 "Samba" με τη Γιάννα Αλαμάνου
Η Samba είναι χορός αφρικανικής προέλευσης και βραζιλιάνικης εξέλιξης, πρόκειται για μουσικοχορευτικό είδος και πολιτισμικό χαρακτηριστικό της Βραζιλίας, αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του βραζιλιάνικου πολιτισμού και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το ζωηρό ρυθμό της και την ερωτική της χορευτική έκφραση

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

15:30 Προσέλευση

16:00-16:45 "Tai Chi", με τον Φοίβο Αβούρη
Οι συμμετέχοντες θα αισθανούν πώς το Tai Chi αποκαθιστά με ευγένεια την αρμονία νου -ψυχής-πνεύματος, βοηθώντας το σώμα να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα.

16:45-17:30 "5Ρυθμοί/5Rhythms" με την Πάττυ Πετροπούλου
Στους 5Ρυθμούς οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν το σώμα για να δια-λογιστούν, να δια-κόψουν το λογισμό τους που ταξιδεύει ώστε να επιστρέφουν πάλι στο σχέδιό τους, στο πλάνο τους, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα πτυχές του εαυτού τους που μέχρι πριν ήταν ανεξερεύνητες, υποσυνείδητες.

17:45-18:30 "Sound Meditation" με την Παυλίνα Μαυρίδου & τη Μαρία Θεοδώρου
Η προσέγγιση μέσα από τους ήχους του σαμάνικου τύμπανου, των ηχογαβάθων και του gong είναι μια ιδιαίτερη μέθοδος χαλάρωσης που επιφέρει εναρμόνιση και εξισορρόπηση στον οργανισμό με τη βοήθεια των ήχων.

18:30-19:15 "Vinyasa Yoga", με τη Γιωτίνα Καραμπάτσου
Vinyasa Yoga σημαίνει κινούμαι διαδοχικά από θέση σε θέση προς μια κατεύθυνση σε συνδυασμό με την αναπνοή. Οι συμμετέχοντες θα αισθανθούν το ρυθμό και τη ροή στην κίνηση του σώματος. Για πολλούς θεωρείται ένας κινητικός διαλογισμός, αποτελεί έναν δυναμικό τύπο άσκησης και απευθύνεται σε όλα τα σώματα.

19:15-20:30 "Αφρικανικός χορός με τη συνοδεία κρουστών", με την Άννα Καραμήτσου και τον Αντώνη Παπαδόπουλο, από τη Σχολή Αφρικανικού Χορού και Τεχνών STUDIO SELI KANOU

Το European Village μας προσκαλεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος για να δημιουργήσουμε, να χαλαρώσουμε, να τονωθούμε αλλά και να χορέψουμε. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα, καπέλο, να έχουν τα στρωματάκια τους ή τις πετσέτες τους, την καλή τους διάθεση και το καλύτερό τους χαμόγελο! Στο καφενείο απέναντι από το πάρκο, ο Άγγελος θα έχει ετοιμάσει και πάλι τα νοστιμότατά του πιάτα με αγνά, βιολογικά υλικά.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.