3ο Open Air Athens Theater Festival

3ο Open Air Athens Theater Festival

Το 3ο Open Air Athens Theater Festival  ξεκινάει Πέμπτη 10 Ιουνίου και ολοκληρώνεται τη Κυριακή 13 Ιουνίου και είναι αφιερωμένο σε δύο, λιγότερα γνωστά,  είδη κωμωδίας:  τη μαύρη  και την πολιτική κωμωδία.

Η πολιτική κωμωδία «Δον Καμίλο» του Giovannino Guareschi , κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1948 στην Ιταλία. Η ιδιόμορφη σχέση, άσπονδης φιλίας, του συντηρητικού, καθολικού ιερέα με τον αριστερό δήμαρχο Πεπόνε, αποτέλεσε τη βασική ιδέα πάνω στην οποία γυρίστηκαν 7 πετυχημένες κωμωδίες, θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές.

Το, αρχετυπικό στην ουσία του, αυτό κωμικό δίδυμο, αποτελεί τη διαχρονική βάση πάνω στην οποία μπορεί να επικαιροποιείται συνεχώς, με ακραία κωμικό λόγο, η διαλεκτική σύγκρουση σε επίπεδο κοινωνίας, αλλά και η, πετυχημένη ή αποτυχημένη, υπέρβασή της.

Η Θεατρική Ομάδα Ομάδα του 2510, παρουσιάζει το έργο σε σύγχρονη, προσαρμοσμένη διασκευή. Θα ανέβει στο Ανοιχτό Θέατρο της πλατείας Κουμουνδούρου, την Παρασκευή 11/6, στις 9.00, το Σάββατο 12/6, στις 8.30 και τη Κυριακή 13/6, στις 10.00.

Η Μαύρη Κωμωδία «Αρσενικό και παλιά Δαντέλα», μια από τις καλύτερες μαύρες κωμωδίες, γράφτηκε για το θέατρο από τον Τζόζεφ Κέζερλινγκ, και παιζόταν στο Μπρόντγουέι για 1440 παραστάσεις. Το 1944 γυρίστηκε και για τον κινηματογράφο,από τον σπουδαίο σκηνοθέτη Φράνκ Κάπρα, με πρωταγωνιστή τον Κάρυ Γκράντ.

Είναι από τις ελάχιστες μάυρες, πολιτικές κωμωδίες, μια σκληρή κριτική στην ίδια την ιστορία των ΗΠΑ.

Η Θεατρική Ομάδα Ομάδα του 2510, παρουσιάζει το έργο σε σύγχρονη, προσαρμοσμένη διασκευή. Θα ανέβει στο Ανοιχτό Θέατρο της πλατείας Κουμουνδούρου, την Πέμπτη 10/6, στις 9.00, το Σάββατο 12/6, στις 10.00 και τη Κυριακή 13/6, στις 8.30.

Θα χαρούμε να σας δούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες για ένα πολιτισμό ανοιχτό στις ανάγκες της σύγχρονης πόλης, την εποχή της συλλογικής ευθύνης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 

Σκηνοθεσία/Διασκευή: Ανδρέας Ζαφείρης
Σκηνικά: Γιάννης Τσιπτσής
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Ελευθερία Σακαρέλη  

Δον Καμίλο

Παίζουν αλφαβητικα οι: Μάρκος Ακδόπουλος, Θεόφιλος Βλάχο, Ελένη Ζαγούτη, Δόξια Θεοδωρίδου, Μάριος Κατσακιώρης, Μαρία Κιάφα, Ανθούλα Κολιάδη, Μαρία Μπέσιου, Γιάννης Μπεκιάρης, Στράτος Νικολούδης, Εύα Σταθοπούλου, Ελευθερία Σακαρέλη, Κατερίνα Τσάμη, Γιάννης Τσιπτσής, Evan Skar.

Αρσενικό και παλιά δαντέλα

Αριστείδης Κατράνης, Γιώργος Γιανάκος, Δήμητρα Χρήστου, Δώρα Ανδρίκου, Ειρήνη Λιανοπούλου, Ελευθερία Ματσαρίδου, Ζωγραφένια Πεκλάρη, Καίτη Σταθοπούλου, Κωνσταντίνος Καναβάρος, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Μαριλένα Βήχα, Όλγα Κωστοπούλου, Χαρά Τάκου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.