«31 Βασικές Δραστηριότητες»: ένα πολύτιμο εργαλείο συμπερίληψης

«31 Βασικές Δραστηριότητες»: ένα πολύτιμο εργαλείο συμπερίληψης

Η ομάδα έργου του Σχολεία Για Όλους παρουσιάζει το εγχειρίδιο «31 Βασικές Δραστηριότητες» σε μια περιεκτική παρουσίαση ανοιχτή στο κοινό. Στόχος του εγχειριδίου είναι να καλύψει όλους τους βασικούς τομείς και τις ανάγκες του διαρκώς μεταβαλλόμενου σχολικού περιβάλλοντος που θα υποδεχθεί ή έχει υποδεχθεί πρόσφυγες μαθητές.

Το εγχειρίδιο χρησιμεύει ως ένα πρακτικό βοήθημα για τα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και τα σχολεία σε όλη την Ευρώπη για τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού, φιλόξενου μαθησιακού περιβάλλοντος για τους πρόσφυγες μαθητές. Ανταποκρινόμενο στην πρόσφατη προσφυγική κρίση, είναι επίκαιρο όσο ποτέ, με στόχο να εξοπλίσει τις σχολικές κοινότητες με τα απαραίτητα εργαλεία για να εξασφαλίσουν μια ασφαλή, δημοκρατική και απρόσκοπτη, όσο το δυνατόν πιο ποιοτική εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Το παρόν εγχειρίδιο συντάχθηκε από την ομάδα των επικεφαλής επιμορφωτών, Άγγελο Βαλλιανάτο, Γκέλυ Αρώνη, Μάριο Κουκουνάρα-Λιάγκη και Ηρώ Ποταμούση, με τη σημαντική συμβολή της ομάδας των επιμορφωτών του έργου που εργάζονται στο πεδίο, και επιμελήθηκε από την ομάδα του EWC. Η ομάδα των επικεφαλής επιμορφωτών θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία του πρακτικού αυτού οδηγού, τις δυνατότητες χρήσης και την αξία που μπορεί να έχει για το σύγχρονο ελληνικό σχολείο.

Η παρουσίαση αφορά άμεσα εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, διευθυντές και διευθύντριες σχολικών μονάδων και ταυτόχρονα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες του πεδίου για την εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών προσφύγων.

Το έργο “Σχολεία για Όλους” μετά τον τριετή κύκλο του επεκτείνει τη δραστηριότητά του έως τον Απρίλιο του 2023. Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργηθούν 4 τοπικά δίκτυα σχολείων στα οποία καλούνται να συμμετέχουν σχολεία που έχουν συνεργαστεί με το πρόγραμμα, καθώς και νέα σχολεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ και Γ’ Αθήνας και Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, στα οποία προβλέπεται η λειτουργία Τάξης Υποδοχής κατά το σχολικό έτος 2022-23. Σκοπός της δημιουργίας των δικτύων είναι να συνδέσει τα σχολεία μεταξύ τους στο πλαίσιο διεξαγωγής κοινής επιμόρφωσης και συγκεκριμένων δράσεων για την ενίσχυση της συμπερίληψης παιδιών προσφύγων εντός της σχολικής κοινότητας. Η υποβολή αιτήσεων σχολείων μέσης εκπαίδευσης είναι ανοιχτή για τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 

18:30 - 19:30 

μέσω της πλατφόρμας zoom & σε livestreaming 

Εισηγητές: Γκέλη Αρώνη, Άγγελος Βαλλιανάτος, 

Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Ηρώ Ποταμούση 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.