3 παραστάσεις της ομάδας Όχι Παίζουμε | UrbanDig Project

3 παραστάσεις της ομάδας Όχι Παίζουμε | UrbanDig Project

To UrbanDig PROJECT μας προτείνει τρεις μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις της ομάδας Όχι Παίζουμε.

Persephone, 30 Aπριλίου 2017 - Για παρακολούθηση πατήστε εδώ
8.9.10. Ιουνίου 2012

Μια παράσταση γύρω από το αντίγραφο του Θησαυρού των Αθηναίων (ναό) στη βάση του φράγματος Μαραθώνα.  Ένας άνδρας βλέπει στους τοίχους του ναού 3 εκδοχές αφανισμού του: Θάνατος από πυρκαγιά, από διάβρωση γης, από λιώσιμο των πάγων.  Αντιστέκεται στις (βίντεο) προβολές του μέλλοντός του και αποφασίζει να καλύψει τους τοίχους που μιλούν μόνο για καταστροφή με 60 μ. χλωρή λωρίδα φυτών από την κορυφή του φράγματος.

Καλλιτεχνικοί συντελεστές παράστασης:
Σκηνοθεσία-χορογραφία:  Ειρήνη Αλεξίου
Video: Παύλος Τσιαντός - Δημήτρης Χριστόπουλος
Σκηνογραφία:  Δήμητρα Λιάκουρα
Κοστούμια:  Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης
Φωτισμοί:  Χριστίνα Θανάσουλα
Κατασκευές - τεχνική υποστήριξη: Παύλος Τσιαντός, Ρέα Ζέκκου, Κώστας Κλίτσας
Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Μυτά
Οργάνωση παραγωγής:  Κατερίνα Αποστολοπούλου
Ερμηνεία:  Αντώνης Στρούζας, Pauline Huguet

Mockob Selim C 2013 - Για να την παρακολουθήσετε πατήστε εδώ
Βασισμένη στο ομώνυμο και προκλητικό, για την εποχή του, διήγημα του Γ. Βιζυηνού (19ο αι), η παράσταση παρακολουθεί την ιστορία ενός Τούρκου άνδρα, του Μοσκωβ-Σελημ, που επιχείρησε απεγνωσμένα να αλλάξει  εθνική ταυτότητα, στην αναζήτηση του για αποδοχή και τρυφερότητα, την οποία ποτέ δεν πήρε από τον πατέρα του.
Η ζωή του υπήρξε ένα ταξίδι μεταξύ συνόρων στην πολεμοδαρμένη Ανατολή, πότε υποταγμένος και πότε δραπέτης από σχήματα εξουσίας στην οικογένειά του, τον στρατό και την κοινωνία. Αυτός και η ιστορία του γίνονται ένα χορογραφημένο θέαμα στη σκηνή ενός επικίνδυνου Τζόκερ, ενός αεικίνητου «θηριοδαμαστή» που εκμεταλλεύεται την ασυγκράτητη δίψα του «αγαθού και παράδοξου» Τούρκου για πατρική στοργή και αγάπη και τον κάνει έκθεμα στο περιπλανώμενό του τσίρκο.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε σε μια άδεια αίθουσα ορχήστρας στο Ωδείο Αθηνών, τελευταία κατοικία του Γ. Βιζυηνού πριν το Δρομοκαϊτειο, το 2009 με τον τίτλο «MockobSelimMID-»(v1).   
Επανέρχεται το 2010 με τίτλο «Μοσκώβ-Σελήμ»(v2) στην ίδια «γιάφκα» του τζόκερ στο Ωδείο, με πιο έντονα τα στοιχεία του τσίρκου.  

Το 2013, με τίτλο “MockobSelimC(Cforcircus)”(v3) γίνεται freak-showδύο «πληγωμένων σκυλιών» εκτεθειμένων στο κοινό που τα λιθοβολεί με περιφρόνηση. Η χωμάτινη αρένα της εκδοχής του 2013 φιλοξενείται στο πρόγραμμα παραστάσεωντης διεθνούς συνάντησης IETMστην Αθήνα (Ρομάντζο – Bios) και στο θέατρο Βυρσοδεψείο.

Διανομή παράστασης: Τζίνα Θλιβέρη, Γιώργος Φριντζήλας
Σκηνοθεσία και επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Σαχίνης
Χορογραφία: Ειρήνη Αλεξίου
Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Μουσική: Κώστας Δαλακούρας Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βίντεο: Ευθύμης Θεοδόσης
Επικοινωνία: Κατερίνα Αποστολοπούλου
Υπεύθυνη παραγωγής: Μαντώ Μελαχροινού και Κώστας Κλίτσας Βοηθός
Σκηνογράφου: Κώστας Κλίτσας

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.