3 δεκαήμερα Summer Camp 2021 στο Μουσείο Κοτσανά

3 δεκαήμερα Summer Camp 2021 στο Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Κοτσανά ανοίγει και πάλι για το κοινό και πιστό στο ραντεβού του, προσκαλεί και φέτος τους μικρούς του «εφευρέτες» στην πιο δροσερή καλοκαιρινή κατασκήνωση της πόλης, διοργανώνοντας από τις 28 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2021 ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να προσφέρει στα παιδιά ξέγνοιαστες στιγμές ψυχαγωγίας, με πρώτιστη μέριμνα την υγεία και την ασφάλειά τους. 

Αποσκευές των παιδιών σε αυτό το ταξίδι; Μα φυσικά οι νέες συναρπαστικές μουσειοσκευές του Μουσείου. Σταθμοί της «open air» κατασκήνωσης: ο Εθνικός Κήπος, το Ζάππειο αλλά και το Λύκειο του Αριστοτέλη. Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο χρόνο για να γνωρίσουν τις σπουδαιότερες εφευρέσεις της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας αλλά και να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις, «ξεκλειδώνοντας» γνωστές και άγνωστες σελίδες της Επανάστασης του 1821 με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Απελευθέρωση των Ελλήνων. Το φετινό summer camp υλοποιείται σε 3 δεκαήμερα με 2 διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα.

Α’ Θεματική Εβδομάδα

Ημέρα 1η: «Φύση και Επιστήμη»
Νερό και αέρας, πόσο φίλοι άραγε είναι και τι σχέση μπορεί να έχουν με την τεχνολογία; Ο Φίλων, ο Ήρων και ο Πυθαγόρας βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν νέους τρόπους για να αξιοποιήσουν ευρηματικά τα στοιχεία της φύσης. Ένα παιχνίδι γνωριμίας με τον φυσικό κόσμο και τον διπλανό τους. Με άξονα τη συνεργασία και οδηγό τη φαντασία θα δημιουργήσουν εφευρέσεις που ποτέ δεν θα πίστευαν ότι  θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν. 

Ημέρα 2η: «Εφευρετικές δουλειές»
Οι εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων είναι αμέτρητες. Περισσότερα από 100 τεχνολογικά επινοήματα περιμένουν τα παιδιά. Άραγε θα καταφέρουν να ανακαλύψουν τα μυστικά της λειτουργίας τους; Θα ξεκινήσουν ακονίζοντας το μυαλό τους με το οστομάχιο του Αρχιμήδη. Υπάρχει καλύτερη προπόνηση από τα παιχνίδια στρατηγικής;

Ημέρα 3η: «Μικροί οργανοποιοί»
Άραγε πως ήταν η μουσική δεκάδες αιώνες πριν; Ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο έρχεται να δώσει όλες τις απαντήσεις. Τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα «ξυπνούν», οι μελωδίες τους ζωντανεύουν ξανά και τα τραγούδια τους ηχούν και πάλι στο παρόν. Ποιο αρέσει πιο πολύ στα παιδιά; Ο αυλός, η κιθάρα ή τα αρχαία ντραμς;  Οι κατασκηνωτές λαμβάνουν δράση, κατασκευάζουν από την αρχή το αγαπημένο τους όργανο και όλοι μαζί είναι έτοιμοι για μια αρμονική συμφωνία!

Ημέρα 4η: «Αθλητικές περιπέτειες»
Ποια και πόσα αθλήματα γνωρίζουν τα παιδιά; Σε ποιες χώρες τα συναντάμε; Άραγε πολλά από αυτά υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα; Τα παιδιά θα ανακαλύψουν την αλήθεια αλλά και τη σημασία του αθλητισμού στην αρχαιότητα. Πολλά τα αθλήματα για να επιλέξουν, πολλοί και οι εφευρέτες που θα τα βοηθήσουν να βρουν αυτό που τους ταιριάζει! 

Ημέρα 5η: «Κρουαζιέρα στην Αρχαία Ελλάδα»
Τι σχέση μπορεί να έχει ο Αρχιμήδης με το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην ιστορία; Τα παιδιά σαλπάρουν με ασφάλεια για να επισκεφθούν τους σημαντικότερους σταθμούς της αρχαιότητας με το πιο αξιόπλοο πλοίο που θα τους προσφέρει ό,τι βάλει ο νους τους. Έτοιμοι για αναχώρηση; 

Β’ Θεματική Εβδομάδα:

Ημέρα 6η: «20+1 βυθισμένα γρανάζια»
Τα παιδιά βουτούν στο βυθό της θάλασσας για να ανακαλύψουν τον πιο πολύτιμο τεχνολογικό θησαυρό. Άραγε θα βρουν όλα τα κομμάτια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων; Θα καταφέρουν να φτιάξουν τον πρώτο υπολογιστή της ιστορίας; Προσοχή στα γρανάζια! Κρύβουν πολλά μυστικά! Οι πρωτεργάτες του Μηχανισμού και της Επανάστασης συστήνονται μέσα από τα επιτεύγματά τους.

Ημέρα 7η: «200 ή μήπως 2000 χρόνια πριν;»
Η μεγάλη αναμέτρηση ξεκινά. Ήρθε η ώρα τα παιδιά να  κάνουν το καθήκον τους και να υπερασπιστούν την καρδιά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Καταστρώνουν το σχέδιό τους και προετοιμάζονται κατάλληλα. Σύμβουλοί τους, οι αρματοποιοί. Ώρα να σχεδιάσουν την πανοπλία τους. Ποια θα είναι η δική τους; Ποια των Αρχαίων Ελλήνων και ποια των Αγωνιστών του ΄21;

Ημέρα 8η: «Επαναστατική μαγειρική»
Φτάνοντας στα μισά της διαδρομής αξίζει μια ανάσα στους μικρούς κατασκηνωτές. Φαντασία και δημιουργικότητα παίρνουν τη σκυτάλη και τα παδιά κάθονται στο τραπέζι και ετοιμάζονται για …μαγειρέματα! Τι πιάτα μπορεί να είχε ένα συμπόσιο στην Αρχαία Ελλάδα και τι συνήθιζαν να τρώνε οι Αγωνιστές του ΄21; Τα παιδιά παίρνουν τα σκεύη και τα υλικά και μαγειρεύουν επαναστατικά. Άραγε θα είναι νόστιμο το φαγητό τους; 

Ημέρα 9η: «Πολεμικοί ανταποκριτές»
Τα παιδιά γίνονται μικροί δημοσιογράφοι και ετοιμάζονται για την πρώτη τους ζωντανή αναμετάδοση. Άραγε τι συμβαίνει στην αντίπαλη πλευρά; Μήπως ο εχθρός κερδίζει έδαφος; Επιστρατεύουν τις γνώσεις και τη φαντασία τους για να συντάξουν ένα «έξυπνο μήνυμα» με τη βοήθεια της κρυπτογραφίας για να ενημερώσουν τους συμμάχους τους. Αρχαιότητα και Επανάσταση δίνουν τα φώτα τους! 

Ημέρα 10η: «Ναυμαχία»
Η περιπέτεια κορυφώνεται! Τα παιδιά βρίσκονται ξανά στη θάλασσα. Τι είναι η ξυλοναυπηγική και η ναυτική τεχνολογία; Από το μονόξυλο μέχρι την τριήρη και από το μπρίκι μέχρι τα πλοία του ναυτικού Αγώνα του 1821, αλλά και από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας μέχρι τη ναυμαχία του Ναβαρίνου. Η Αρχαιότητα και η Ελληνική Επανάσταση αφηγούνται ιστορίες ανδρείας και βοηθούν τα παιδιά να κατασκευάσουν το «όπλο της ειρήνης».

Ημερομηνίες
Α’ Δεκαήμερο: 28/6 - 9/7/2021    
Β’ Δεκαήμερο: 12 – 23/7/2021
Γ’ Δεκαήμερο: 23/8 – 3/9/2021 

Ημερήσιο πρόγραμμα
08:30 – 09:00 Άφιξη στο Μουσείο Κοτσανά
09:00 – 11:00 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
11:00 - 11:30 Κολατσιό
11:30 – 11:45 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
12:45 – 13:00 Αναχώρηση
13:00 – 16:00 Απογευματινή ζώνη φύλαξης (κατ’ επιλογή)

Κόστος προγράμματος
€160/δεκαήμερο πρόγραμμα 9:00-13:00
(δυνατότητα φύλαξης μέχρι τις 16:00 – επιπλέον κόστος €40/εβδομάδα)
€90/πενθήμερο πρόγραμμα 9:00-13:00
(δυνατότητα φύλαξης μέχρι τις 16:00 – επιπλέον κόστος €40/εβδομάδα)
* Έκπτωση 15 % στο δεύτερο παιδί της οικογένειας.
* Έκπτωση 10% για κάθε επιπλέον του ενός δεκαημέρου.

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις
* Η έγκαιρη κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη, καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή.
* Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 10 άτομα
* Το summer camp απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών.
* Το Summer Camp πραγματοποιείται από το «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα. 
* Επικοινωνία για πληροφορίες και κρατήσεις: 211 411 0044 6907292002 |  info@kotsanas.com
* Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.