2ο Φεστιβάλ Strong Me για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βία

2ο Φεστιβάλ Strong Me για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βία

Το κίνημα Strong Me διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Τριάντα δύο φορείς και σύλλογοι από όλη την χώρα και την Κύπρο ενώνουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους για να αφυπνίσουν, να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν το κοινό για το ζήτημα της έμφυλης ανισότητας και τη μάστιγα της βίας κατά των γυναικών που κορυφώνεται με το έγκλημα της γυναικοκτονίας.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές και τραγουδίστριες, αθλητές και αθλήτριες, συγγραφείς, νομικοί, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και επιστημόνισες της σωματικής και ψυχικής υγείας, της παιδικής και εφηβικής ηλικίας συναντιούνται για τρεις μέρες και ανταλλάσσουν απόψεις σε ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια.

Η τέχνη είναι παρούσα στην μάχη ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών. Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συναυλία (στην οποία συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: 1550, Αγγελική Βλαχάκη, Στάθης Γιαννακόπουλος, Encardia, Ασπασία Θεοφίλου, Νίκος Καλλίνης, Γεωργία Νταγάκη), παράλληλες δράσεις και βιωματικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους εντάσσονται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Στον αγώνα μπαίνει και ο αθλητισμός. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν μαθήματα πολεμικών τεχνών, αλλά και έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με μόνο σκοπό το «γκολ» κόντρα στον σεξισμό και την βία!

Κάνοντας τον φόβο μας δύναμη, μοιράζουμε απλόχερα αγάπη στους συνανθρώπους μας. Στο περίπτερο του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» ενημερωνόμαστε και γινόμαστε εθελοντές δότες μυελού των οστών. Το Strong Me και «Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» οργανώνουν, επίσης, αιμοδοσία για τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η ΦΛΟΓΑ».

Στις 23, 24 & 25 Σεπτεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.