1ο Πολυθεματικό Φεστιβάλ HUMAN CAST Inclusive Art Festival

1ο Πολυθεματικό Φεστιβάλ HUMAN CAST Inclusive Art Festival

Τετραήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Αθήνα φιλοξενεί όλο το φάσμα της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, οι άνθρωποι που συναντάμε και συναναστρεφόμαστε είναι σημαντικό να έχουν βήμα για να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Στο Δήμο Αθηναίων δραστηριοποιούνται άτομα και ομάδες με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο, το οποίο μέσα από το φεστιβάλ επιθυμούμε να αναδείξουμε. Μέσω της άμεσης επικοινωνίας με το κοινό καθώς και της πολλαπλασιαστικής δύναμης ενός φεστιβάλ δημιουργείται η ευκαιρία για μεγαλύτερη προβολή και πολιτιστική αλληλεπίδραση με την κοινωνία, κάτι που συχνά χάνετε σε μία πρωτεύουσα.

Μέσα από την τέχνη, η μοναδικότητα του ατόμου μπορεί εξαλείψει την όποια ανισότητα και φοβία που υπάρχει ανάμεσα σε εθνικότητες και φυλές, μεσολαβεί για περισσότερη οικειότητα, και μειώνει την άγνοια και την διάκριση μεταξύ των ανθρώπων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΣΥΝΑΘΗΝΑ του Δήμου Αθηναίων.

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε χρήστες/ριες αναπηρικών αμαξιδίων.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

1η ημέρα - 8/12/22 Εγκαίνια. Ώρα έναρξης 19:00
Θεματική έκθεσης: Queer Art.
Επιμέλεια έκθεσης Χαρά Κολαΐτη
Χώρος: «HGW std. Supporting Queer Arts» (Μαυρομιχάλη 138 - Αθήνα).
Ώρες έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ 18:00-22:00 & Κυριακή 17:00-21:00
Είσοδος Ελεύθερη

2η μέρα - 9/12/22 Σεμινάριο συμπεριληπτικού χορού της επαγγελματικής συμπεριληπτικής (αναπήρων και μη αναπήρων) ομάδας Χορού «ΈΞΙΣ - Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού». Το σεμινάριο συντονίζει η Άννα Βεκιάρη.
Xώρος: «Θέατρο ΙΣΟΝ» (Μελενίκου 33, Κεραμεικός). Ώρες18:00 - 20:30
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

3η ημέρα - 10/12/22 Μουσική Συναυλία με Αφροέλληνες τραγουδιστές και χορευτές: συγκρότημα Hume Assine, Ξένια Ντάνια, Φαίδων Φαρίντ και Afro Dancing από τις Bantu Dancers.
Χώρος: «Ρομάντσο» (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια)​. Ώρα έναρξης 21:00
Είσοδος: 8 ευρώ

4η ημέρα - 11/12/22 Θεατρική παράσταση «O κύριος Ρεμ» της επαγγελματικής συμπεριληπτικής (αναπήρων και μη αναπήρων) θεατρικής ομάδας «ΘΕΑΜΑ». Ένα έργο του Κώστα Λάκη. Σκηνοθετεί και παίζει ο Βασίλης Οικονόμου. Με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα με την Έλενα Ζωρογιαννίδη.
Xώρος: « Θέατρο ΙΣΟΝ» (Μελενίκου 33, Κεραμεικός). Ώρες παραστάσεων 20:30 και 22:00
Είσοδος: 10 ευρώ
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.