1ο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας | Οι μεταμορφώσεις της αγάπης

1ο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας | Οι μεταμορφώσεις της αγάπης

Σε συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων της Νύχτας της Φιλοσοφίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει το 1ο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας που θα λάβει χώρα στις 27 και 28 Μαΐου 2022 στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών με είσοδο ελεύθερη.

Το θέμα αυτής της πρώτης έκδοσης είναι «Οι μεταμορφώσεις της αγάπης».

Η αγάπη, κυρίαρχο στοιχείο της ύπαρξής μας και των πιο κρυφών ελπίδων μας, βασικό θέμα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, των τηλεοπτικών σειρών και των reality-shows, επιστρέφει δυναμικά τον τελευταίο καιρό στο πεδίο της φιλοσοφίας.

Στόχος του 1ου  Φεστιβάλ Φιλοσοφίας είναι ο συλλογικός στοχασμός για τα σύγχρονα ζητήματα που αφορούν σε κάθε είδους δέσμευση. Γάλλοι και Έλληνες στοχαστές καλλιτέχνες και προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης θα συμμετέχουν στις συζητήσεις με το κοινό και θα συνδράμουν στις αναζητήσεις των δυνατοτήτων νέων προσεγγίσεων και εκφράσεων της αγάπης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.