1η Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Πολιτισμών

1η Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Πολιτισμών

Η Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Πολιτισμών διοργανώνεται από το δίκτυο EUNIC στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net. Σε μια εποχή όπου η εκμάθηση των ξένων γλωσσών είναι μια περιπέτεια όλο και πιο κοινή και η πολυγλωσσία απαραίτητο εφόδιο τόσο για την επαγγελματική αποκατάσταση όσο και για την πραγματική καλλιέργεια των νέων, οι μορφωτικοί και πολιτιστικοί οργανισμοί, καθώς και οι πρεσβείες συμμαχούν, για να ακουστεί αυτή η γλωσσική ποικιλομορφία.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Πολιτισμών, περίπου 20 ινστιτούτα, πολιτιστικά κέντρα και ευρωπαϊκές πρεσβείες οργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις στην Αθήνα, με σκοπό να προβληθεί η πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης. Το πλούσιο πρόγραμμα, ανοιχτό σε όλους, θα προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό συνέδρια, προβολές, συναυλίες, εργαστήρια επί 7 μέρες.

Φέτος, για πρώτη χρονιά μια ραδιοφωνική Βαβέλ θα εκπέμπει ζωντανά από το Σεράφειο την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, ένα μοναδικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Φεστιβάλ ραδιοφώνου και ακρόασης Longueur d’οndes της Βρέστης. Ο εορτασμός θα περιλαμβάνει πολύωρο ραδιοφωνικό πρόγραμμα όπου θα ακουστούν συνεντεύξεις δρόμου, αναγνώσεις σε διάφορες γλώσσες, συζητήσεις με συγγραφείς και ειδικούς στο θέμα, κουίζ κ.ά. και θα συμπληρώνεται, στον χώρο της εκδήλωσης, από εκπλήξεις, δώρα, καθώς και έκθεση του «Μικρού Πρίγκιπα», του πασίγνωστου βιβλίου του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί που εξακολουθεί να συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.