14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

Tο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ επιστρέφει. Από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και για έξι μέρες, η φλόγα της 'Εβδομης Τέχνης φωτίζει, και μας καλεί να συμμετάσχουμε στον σχηματισμό ενός νέου αναδυόμενου ονείρου ενός καλύτερου κόσμου, στο 14ο docfest.

Στο σταυροδρόμι του χρόνου δημιουργοί, καλλιτέχνες, κριτικοί συναντιούνται με φίλους της ελληνικής και διεθνούς φιλμογραφικής κοινότητας. Στην προσπάθεια ενίσχυσης και ανάδειξης της εγχώριας κινηματογραφίας το Φεστιβάλ συγκεντρώνει  και προβάλλει  ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανεξάρτητους δημιουργούς, οι οποίοι με όχημα την διεισδυτική ματιά τους ρίχνουν φως στις σκιές του σύγχρονου κόσμου.

Όπως σε κάθε περίοδο κρίσης, έτσι και στην παρούσα, η τέχνη αποτελεί διέξοδο, προσφέρει έμπνευση και ανάταση. Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest φέρνει τον κινηματογράφο, μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες μορφές τέχνης, στο διαδίκτυο και μας προσκαλεί σε ένα νοητικό ταξίδι μακριά από όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Πρωταρχικό μέλημα είναι η υποστήριξη της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας και του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ. Ειδικά φέτος, οι καλλιτέχνες καλούνται να επιτελέσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία. Να γεμίσουν με φως το σκοτάδι,  να μεταμορφώσουν τα όνειρα σε εικόνες και να δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να δει τον κόσμο, μέσα από το ελεύθερο βλέμμα των δημιουργών ντοκιμαντέρ.

Το σύνολο των ταινιών που συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα προβληθούν online στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Δίνοντας έτσι, διέξοδο στο κοινό, που φέτος δεν θα έχει τη δυνατότητα να έρθει στους φυσικούς μας χώρους, να μπορεί να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ διαδικτυακά.  

Εμπνευσμένοι καλλιτέχνες άλλα και νέοι δημιουργοί που αφιέρωσαν το έργο τους στις αισθητικές αναζητήσεις ενός κινηματογράφου ανήσυχου και διερευνητικού μας δίνουν την ευκαιρία να στοχαστούμε και να ονειρευτούμε μέσα από 90 ιστορίες ταινιών που ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα των θεμάτων και τον τρόπο καταγραφής τους.

Τα αφιερώματα και όλες οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων,masterclass, κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά κ.α.) θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά, αλλάζοντας μορφή, διατηρώντας όμως, στο σύνολο τους τη δομή και το περιεχόμενο.

Οι διαδικτυακές προβολές και οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν προς το κοινό.

Μέσα από το διαδίκτυο, μέσα από την οθόνη μας, φέτος, θα είμαστε πιο δυνατοί, μια πολυφασματική φωνή που κλυδωνίζεται, ρίχνοντας φως στις σκιές του κόσμου.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.