14ο Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας και Λαϊκής Τέχνης

14ο Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας και Λαϊκής Τέχνης

Στις 23 και 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί για 14η χρονιά το Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας και Λαϊκής Τέχνης στην Σχολή Μωραΐτη, στο Ψυχικό, έπειτα από συνεργασία των Πρεσβειών και των Επίτιμων Προξενείων των Αφρικανικών χωρών με τις τοπικές κοινότητες.
Η γιορτή της αφρικάνικης κουλτούρας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Αφρικής (25 Μαΐου). Οι χώρες που συμμετέχουν με περίπτερα είναι: η Αλγερία, η Αγκόλα, το Καμερούν, η Δημ. του Κονγκό, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, η Γκάνα, η Ακτή του Ελεφαντοστού, η Κένυα, η Λιβύη, η Μαδαγασκάρη, το Μαρόκο, το Μπουρούντι, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, η Νιγηρία, η Σενεγάλη, οι Σεϋχέλλες, η Νότια Αφρική,  το Σουδάν, η Τανζανία, η Τυνησία και η Ζιμπάμπουε.
Οι Αφρικανικές χώρες θα παρουσιάσουν την Αφρικανική κουλτούρα προσφέροντας στους επισκέπτες μια δόση από τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου, ενώ διαθέσιμα θα είναι είδη λαϊκής τέχνης και ρουχισμού της κάθε χώρας.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να καθίσουν και ν' απολαύσουν  τα παραδοσιακά εδέσματα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με τραπέζια και καρέκλες.
Τα έσοδα από το περσινό 13ο Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας και Λαϊκής Τέχνης, θα δοθούν κατά την επίσημη έναρξη των φετινών εκδηλώσεων, στους φιλανθρωπικούς οργανισμούς «Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας», «Μαργαρίτα» και «PRAKSIS».

Για περισσότερες πληροφορίες:
Πρεσβεία Νοτίου Αφρικής: 210-6178044, 6178020

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.