«11 Συναντήσεις με τον Πατέρα μου» του Νίκου Κορνήλιου

«11 Συναντήσεις με τον Πατέρα μου» του Νίκου Κορνήλιου

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου θα προβάλλει την ταινία «11 Συναντήσεις με τον Πατέρα μου» του βραβευμένου Σκηνοθέτη Νίκου Κορνήλιου, με την παρουσία του ιδίου, καθώς και άλλων συντελεστών της ταινίας, για να συνομιλήσουν με το κοινό.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς                                                    
Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

 

«11 Συναντήσεις με τον Πατέρα μου» του Νίκου ΚορνήλιουΗ Εύα, ένα νέο κορίτσι που σπουδάζει κλασικό τραγούδι, αποφασίζει να συναντήσει για πρώτη φορά τον πατέρα της, ο οποίος αγνοεί την ύπαρξή της και ζει σε μια μάντρα φορτηγών παραιτημένος από κάθε προσδοκία. Οι δύο διαφορετικοί τους κόσμοι συναντώνται και η σχέση που θα δημιουργήσουν μεταξύ τους είναι μια ιδιότυπη σχέση, «δική τους», έξω από τις συνηθισμένες συμβάσεις.

Η ιστορία δίνεται με έναν λιτό, απέριττο και ακαριαία συναισθηματικό τρόπο, καθώς δύο άνθρωποι προσπαθούν να εγκλιματιστούν σε μια νέα λογική των πραγμάτων.

Υποψηφιότητες: Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κιν/φου καλύτερου Α’ ανδρικού ρόλου και καλύτερης ταινίας το 2013. Η ταινία πήρε μέρος και σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ το 2012.

Σενάριο: Νίκος Κορνήλιος, Ευγενία Παπαγεωργίου. 

Σκηνοθεσία, Παραγωγή: Νίκος Κορνήλιος.                                               

Φωτογραφία: Claudio Bolivar, Νίκος Θωμάς.      

Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου.                                        

Παίζουν: Λάμπρος Αποστόλου, Εύα Γαλογαύρου,  Εύα Στυλάντερ, Μάιρα Μηλολιδάκη, Γιώργος Τζουβελέκης…

Ελλάδα /2012 /92’

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.