10ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

10ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, το Νοέμβριο έχει γενέθλια: κλείνει τα δέκα και το γιορτάζει με πολλές εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Το 10ο AΑGFF θα διεξαχθεί από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου 2019 στην Ταινιοθήκη (αίθουσες 1,2) και το ExileRoom, φιλοδοξώντας να αναδείξει ό, τι πιο φρέσκο και ρηξικέλευθο συμβαίνει στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Στο 10ο ΦΠΚΑ θα δείτε:

➔ Το αφιέρωμα στον σπουδαίο Πορτογάλο σκηνοθέτη Μανουέλ Ολιβέιρα σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Πορτογαλίας και την Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα.
➔ Το αφιέρωμα στην πρωτοποριακή και τολμηρή Γαλλίδα σκηνοθέτιδα Μαρί Λοζιέ (θα παρουσιαστεί το αφιέρωμα που φιλοξένησε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoΜΑ), το οποίο θα παρουσιάσει η ίδια μαζί με την τελευταία ταινία της "Felix in wonderland" σε πανελλαδική πρεμιέρα) αλλά και
➔ Το αφιέρωμα στην Εύα Στεφανή, η οποία θα παρουσιάσει μεγάλο μέρος του έργου της και θα δώσει μάστερκλας.
➔ Θα παρουσιαστεί το έργο του πειραματικού κινηματογραφιστή, επιδραστικού καλλιτέχνη και επιμελητή του έργου του Γκρέγκορι Μαρκόπουλος, Ρόμπερτ Μπίβερς
➔ Το αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό οτέρ Μάρκο Μπελόκιο σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.
➔ Το αφιέρωμα στον ντοκιμαντερίστα Φλοράν Μαρσί
➔ Το αφιέρωμα «Σεξουαλική απελευθέρωση και οπτικές επαναστάσεις»
➔ Από τις εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης: με αφορμή το αμερικανικό ντοκιμαντέρ πρόσφατης παραγωγής Hitchcock/Truffaut (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο καταγράφει τη σειρά συνεντεύξεων του Άλφρεντ Χίτσκοκ προς τον Φρανσουά Τριφό), θα προβληθούν από 6 ταινίες του κάθε σκηνοθέτη σε μια μεταξύ τους «συνομιλία».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι γνωστές ενότητες του ΦΠΚΑ «Διεθνές Διαγωνιστικό», «Αποκατεστημένες και υπέροχες» και «Μερικοί το προτιμούν μικρό».

Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Κάρτα 5 προβολών: 20 ευρώ
Κάρτα 10 προβολών: 35 ευρώ
Κάρτα 20 προβολών: 65 ευρώ
Ειδική κάρτα 10 προβολών (AμεA και συνοδός, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, ατέλειες και άτομα άνω των 65 ετών): 25 ευρώ.

Ο αριθμός των καρτών είναι περιορισμένος. Θα διατίθενται από 29 Οκτωβρίου και μέχρι εξαντλήσεως.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.