10 χρόνια Παιδική Σκηνή στη Μουσική Βιβλιοθήκη - Πρόγραμμα Οκτ-Δεκ 2023

10 χρόνια Παιδική Σκηνή στη Μουσική Βιβλιοθήκη - Πρόγραμμα Οκτ-Δεκ 2023

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο κλείνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με 6 νέες παραστάσεις και νέα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και με 5 παλιές κι αγαπημένες παραγωγές!

Συνολικά, παρουσιάζοντα:
-2 βρεφικά θεατρικά έργα σε επανάληψη
-2 νέα θεατρικά έργα για παιδιά 3-10 ετών
-1 νέα μουσική διαδραστική παράσταση
-4 εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά από 6-12 ετών και
-2 εκπαιδευτικά προγράμματα για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

ΘΕΑΤΡΟ
ΑΒΓΩ

Για 5η χρονιά 

Βρέφη και μικρά παιδιά βιώνουν μια αξέχαστη παλυαισθητική εμπειρία, με σκηνική δράση και ζωντανή μουσική, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μικρούς-μικρούς θεατές. Το Αυγό ως αρχή. Το Αυγό ως το «μέσα», το «ζεστά», ως ασφάλεια αλλά και ως προετοιμασία. Όλοι ήμασταν μέσα σε ένα αυγό. Κι όλοι θελήσαμε, τολμήσαμε να βγούμε από αυτό. Στην παράσταση παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι να αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο, μέσα σε ένα αυγό, μέχρι τη στιγμή της απόφασης «Θα βγω!».

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΑΠΟ 10 ΜΗΝΩΝ ΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

Κάθε Κυριακή στις 10:30
Έκτακτες εορταστικές παραστάσεις


Ιδέα: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Στέλλα Σερέφογλου
Σκηνοθεσία: Στέλλα Σερέφογλου
Με την Ελπινίκη Σαραπανίδου και τον Γιάννη Πλιάκη

Διάρκεια 40'

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
Για 3η χρονιά

Μια μαγική και πολύχρωμη παράσταση που, με όχημα τη φαντασία, μας ταξιδεύει σ' έναν κόσμο με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια, όπου όλα είναι πιθανά! Καθισμένοι σε μαξιλάρια, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, παρακολουθούν μια ταλαντούχα χορεύτρια-περφόρμερ κι ένα χαρισματικό μουσικό κρουστών, και συμμετέχουν ενεργά, βοηθώντας τη Βασίλισσα της ιστορίας στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΑΠΟ 10 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

Κάθε Κυριακή στις 12:30
Έκτατες Εορταστικές παραστάσεις 

Δημιουργός: Σάρα Τοσκάνο
Σκηνοθεσία: Λάμπρος Φισφής 
Με τη Σάρα Τοσκάνο και τον Σόλη Μπαρκί

Διάρκεια 45' 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ

Η φάρμα των ζώων-Η παράσταση αρχίζει

Σε αυτή τη διασκευή για παιδιά της Φάρμας των ζώων του Τζωρτζ Όργουελ, με ζωντανή μουσική, ο κύριος Τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της φάρμας, αγαπάει την εξουσία, μα πιο πολύ από όλα τα λεφτά! Με την υπόσχεση πως τα ζώα θα γίνουν διάσημα κι όλοι θα τα θαυμάζουν, τα ξεγελάει και τα πείθει να τραγουδούν και να πραγματοποιούν νούμερα χορευτικά και ριψοκίνδυνα. Όταν τα ζώα καταλαβαίνουν την αλήθεια, επαναστατούν και διώχνουν το αφεντικό τους, Τι θα κάνουν όμως όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν όλα μεταξύ τους;

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-9 ΕΤΩΝ

Κάθε Κυριακή στις 11:30
Έκτακτες εορταστικές παραστάσεις 

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος
Διασκευή: Μιχάλης Κοιλάκος-Πάνος Χριστοδούλου
Με την Αγγελική Τόμπρου, τον Τάσο Αντωνίου και τον Γιάννη Πλιάκη

Διάρκεια 70' 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Συμφωνία SOS

Μια site-specific παράσταση, ο χώρος της Βιβλιοθήκς του Μεγάρου Μουσικής είναι το μαγικό κρησφύγετο του Ορφέα, ενός εσωστρεφούς και μοναχικού αγοριού που αγαπάει να χάνεται στις μελωδίες, στις σελίδες των βιβλίων και στις παρτιτούρες. Μια μέρα εισβάλλουν στη Βιβλιοθήκη άλλα δύο παιδιά που διαταράσσουν την ησυχία του. Οι τρεις τους, με όχημα τα μουσικά τους όργανα θα αναλάβουν μια δύσκολη αποστολή: να συνεργαστούν για να γράψουν την τελευταία σελίδα μιας μυστήριας μουσικής συμφωνίας. 

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-10 ΕΤΩΝ

Κάθε Κυριακή στις 15:00
Έκτακτες Εορταστικές παραστάσεις 


Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ομάδα ΒίΔα, Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή
Μουσική: Μάκης Παπαγαβριήλ
Με τη Σωτηρία Ρουβόλη, τη Μαριάννα Παπαθανασίου και τον Δημήτρη Τσεκούρα

Διάρκεια 70'

ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το τοτέμ των ήχων

Δύο πολυοργανίστες και μουσικοπαιδαγωγοί και ένα μαγικό τοτέμ (!) θα καθοδηγήσουν τα παιδιά στην αναζήτηση του πρώτου ήχου που εμφανίστηκε στον κόσμο. Με τη βοήθεια του ακορντεόν, του πιάνου, του καβάλ, της γκάιντας, του μπουζουκιού και διάφορων κρουστών και άλλων αυτοσχέδιων οργάνων που παίζουν ζωντανά μπροστά στα μάτια των παιδιών, θα τα παρακινήσουν να μεταμορφωθούν σε δεινόσαυρους, πουλιά και φλόγες, να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να ανακαλύψουν βιωματικά τις ευεργετικές ιδιότητες της συνεργασίας...μετά μουσικής.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-8 ΕΤΩΝ

Κάθε Κυριακή στις 13:30

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση 2 Λαλούν (Κάτια Ανδριανάκου, Χρήστος Ροζάκης)

Διάρκεια 60'

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

DIGITAL VEGAN ORCHESTRA

Μουσική με καλώδια, κυκλώματα, υπολογιστές και...φρούτα! Τώρα τα μήλα, τα πορτοκάλια και οι μπανάνες παίζουν μουσική! Αλήθεια, πώς να ακούγονται; Στο πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε σύμφωνα με το δια-επιστημονικό μοντέλο STEAM, τα παιδιά θα κατασκευάσουν τα δικά τους μουσικά όργανα, θα πειραματιστούν με τους μουσικούς ήχους και θα σχηματίσουν μια ψηφιακή φρουτένια ορχήστρα. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το φρούτο σας!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-8 ΕΤΩΝ

Κυριακές στις 12:00

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση: Ελισάβετ Περακάκη, Γιάννης Μυγδάνης

MUSIXLAB

Διάρκεια 90'
 

ΗΧΟΙ & ΜΠΛΙΜΠΛΙΚΙΑ

Πώς κατασκευάζεται ένα ηλεκτρονικό ψηφιακό όργανο; Από ποια στοιχεία αποτελείται ένα συνθεσάιζερ; Πώς συνδέεται ο ηλεκτρισμός με τον ήχο; Μπορούμε να συνοδεύσουμε ηχητικά μια ταινία χωρίς να ξέρουμε μουσική; Με τη βοήθεια των littleBits και ακολουθώντας τις αρχές του δια-επιστημονικού μοντέλου STEAM, θα κατασκευάσουμε τα δικά μας πρωτότυπα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα με κυκλώματα, χωρίς καλώδια και θα συνθέσουμε μουσική για ένα κινούμενο σχέδιο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 7-11 ΕΤΩΝ

Κυριακές στις 12:00

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση: Ελισάβετ Περακάκη, Γιάννης Μυγδάνης

MUSIXLAB

Διάρκεια 90' 

Music coin DJs

Εχουν τα νομίσματα ήχο; Μπορούν να παίξουν μουσική; Ρυθμούς; Μελωδίες; Πώς συνδέονται τα καλώδια με τα νομίσματα και τη μουσική; Ακολουθώντας τις αρχές του διε-επιστημονικού STEAM, θα κατασκευάσουμε τα δικά μας πρωτότυπα μουσικά όργανα και θα δημιουργήσουμε remix! Μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό θα ανακαλύψουμε τα μυστικά των νομισμάτων και θα συνδυάσουμε δημιουργικά τον μουσικό και τον τεχνολογικό κόαμο, ώστε να γίνουμε οι επόμενοι Djs!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 7-10 ΕΤΩΝ

Κυριακές στις 12:00

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση: Ελισάβετ Περακάκη, Γιάννης Μυγδάνης 

MUSIXLAB

Διάρκεια 90'
 

Η Μαρία Κάλλας και οι ηρωίδες της

Η Μαρία Κάλλας ενσάρκωσε επί σκηνής πολλές ηρωίδες του οπερατικού ρεπερτορίου: την Ελληνίδα μυθική Μήδεια του Κερουμπίνι, την ιέρεια των Κέλτων Νόρμα του Μπελλίνι, την Ισπανίδα τσιγγάνα Κάρμεν του Μπιζέ, την κοσμική Γαλλίδα Βιολέτα από την Τραβιάτα του Βέρντι. Αυτές τις εντυπωσιακές μεταμορφώσεις της θα ανακαλύψουν τα παιδιά μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού στα ράφια της Μουσικής Βιβλιοθήκης και ακούγοντας επιλεγμένες ηχογραφήσεις από τη συλλογή της, ενταγμένες σε μια διασκεδαστική περιπέτεια.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση Gabriella Spano

MUSIXLAB

Κυριακές στις 12:00

Διάρκεια 90' 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ

Έχουν όλοι μια ολόδική τους μουσική μέσα στο κεφάλι τους; Μπορούν να την ακούσουν προσεκτικά; Μπορούν να την ακούσουν και οι άλλοι μάζί τους; Μπορούν να μάθουν το κόλπο; Η απάντηση είναι ναι! Τα παιδιά καλούνται να γίνουν να γίνουν συνθέτες της μουσικής τους. Θα την προκαλέσουν, θα την δημιουργήσουν, θα την ακούσουν, θα μάθουν το κόλπο! Τα παιδιά αφου γνωρίσουν τη Μουσική Βιβλιοθήκη και μερικούς από τους θυσαυρούς της, θα μεταμορφωθούν τα ίδια σε στοιχεία της μουσικής γραφής και θα συνδέσουν τις δικές τους τρισδιάστατες μελωδίες. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση: Χριστέλα Γκιζέλη

MUSIXLAB

Καθημερινές για σχολεία

Διάρκεια 60-80'

ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ, ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Τι ήχο έχουν οι πίνακες ζωγραφικής; Τι ζωγραφίζεται στο μυαλό μας όταν ακούμε μουσική; Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τα εικαστικά και τη μουσική μέσω της θεατρικής και της αισθητηριακής προσέγγισης. Στόχος των παιδιών είναι να παρουσιάσουν στους δασκάλους και στους συμμαθητές τους ένα δικό τους εικαστικό έργο (tableau vivant), εμπνευσμένο από ζωγραφικούς πίνακες και μουσικά έργα από διαφορετικές χρονικές περιόδους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση: Χριστέλα Γκιζέλη 

MUSIXLAB

Καθημερινές για σχολεία

Διάρκεια 60-80'

Πληροφορίες και Εισιτήρια 
Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), 210 72 34 567
ΔΕ-ΠΑ 09:00-17:00 και www.ticketservices.gr
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής Βιβλιοθήκης) ΔΕ-ΠΑ & ΚΥ 10:00-16:00
Πληροφορίες για ομαδικές κρατήσεις και επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές: 210 86 65 144, 210 86 74 657
Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης: 210 72 82 554

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.