10 χρόνια «Με τα λόγια (γίνεται)» | Σολωμός + 21 σύγχρονοι ποιητές και ποιήτριες συνομιλούν με το έργο του

10 χρόνια «Με τα λόγια (γίνεται)» | Σολωμός + 21 σύγχρονοι ποιητές και ποιήτριες συνομιλούν με το έργο του

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)» συνεχίζουν τον εορτασμό των 10 χρόνων τους και παρουσιάζουν διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στο ποιητικό και πεζό έργο του Διονυσίου Σολωμού. Κι αυτή η εκδήλωση, όπως και η προηγούμενή της, συνδυάζει την επέτειο του «Με τα λόγια (γίνεται)» με έναν κάπως «λοξό», δια της ποίησης, εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το αφιέρωμα «Σολωμός +» προβάλλεται την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, στις 19:30, στα Youtube κανάλια της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Με τα λόγια (γίνεται) και στο Facebook της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Η καθιερωμένη εκδήλωση του Δεκεμβρίου του «Με τα λόγια (γίνεται)» –επανεπίσκεψης και αναψηλάφησης του νεοελληνικού ποιητικού κανόνα– είναι φέτος αφιερωμένη στον Διονύσιο Σολωμό. Σε αυτό, 21 σύγχρονες/οι Έλλην(ιδ)ες ποιητ(ρι)ές απαγγέλλουν ειδικά γραμμένα ποιήματά τους «σε διάλογο» με το ποιητικό και πεζογραφικό έργο του Διονυσίου Σολωμού.

Συμμετέχουν οι: Βασίλης Αμανατίδης, Ορφέας Απέργης, Φοίβη Γιαννίση, Μαίρη Γιόση, Άννα Γρίβα, Γιάννης Δούκας, Λένια Ζαφειροπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Ακριβή Κακλαμάνη, Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, Θεώνη Κοτίνη, Δήμητρα Κωτούλα, Παυλίνα Μάρβιν, Στέργιος Μήτας, Γιάννα Μπούκοβα, Iφιγένεια Ντούμη, Όλγα Παπακώστα, Αλεξάνδρα Πλαστήρα, Θοδωρής Ρακόπουλος, Χρήστος Σιορίκης και Μάριος Χατζηπροκοπίου. Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί από το «Με τα λόγια (γίνεται)» τα προηγούμενα χρόνια, όπου παρουσιάστηκαν αφιερώματα στον Κάλβο, στον Καβάφη πέρα από τα «Αναγνωρισμένα» 154 ποιήματά του, στον Καρυωτάκη με τους συγχρόνους του, στην «τετράδα» ΠολυδούρηΑξιώτη-Χατζηλαζάρου-Αραβαντινού, στον Παπατσώνη, στον Ελύτη με τους ποιητικούς «συνομιλητές» του, στον Εγγονόπουλο, στην Καρέλλη και στην Βακαλό.

 YouTube-Ελληνοαμερικανική Ένωση

YouTube-Με τα λόγια (γίνεται)

Facebook-Ελληνοαμερικανική Ένωση

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.