10 χώρες 10 καλλιτέχνες | Online εικαστικά εργαστήρια από το Victoria Square Project

10 χώρες 10 καλλιτέχνες | Online εικαστικά εργαστήρια από το Victoria Square Project

Το Victoria Square Project καλεί παιδιά ηλικίας 4-12 ετών να συμμετάσχουν στα νέα δωρεάν online εικαστικά εργαστήρια «10 χώρες 10 καλλιτέχνες». Από τις 9 Μαρτίου 2021 και κάθε εβδομάδα για δέκα εβδομάδες, τα παιδιά ανακαλύπτουν έναν καλλιτέχνη σύγχρονης ή μοντέρνας τέχνης από μία διαφορετική χώρα. 

Τις δέκα εβδομάδες του προγράμματος θα γίνουν αναφορές σε καλλιτέχνες από χώρες καταγωγής των κατοίκων της γειτονιάς της Βικτώριας. Αντλώντας έμπνευση από το έργο του κάθε καλλιτέχνη, προσεγγίζεται η ιστορία και ο πολιτισμός της κάθε κουλτούρας μέσα από δραστηριότητες βασισμένες στην τεχνική και τη μεθοδολογία του καλλιτέχνη. Για παράδειγμα, τι γνωρίζετε για την Njideka Akunyili Crosby; 

Η Εντζιντέκα είναι καλλιτέχνης που έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες. Στα έργα της προσπαθεί να ενσωματώσει εμπειρίες από τη ζωή της. Γεννήθηκε στη Νιγηρία, έζησε για πολλά χρόνια στο Λάγος, αλλά πλέον ζει στις ΗΠΑ. Τα έργα της είναι ένας συνδυασμός ζωγραφικής, φωτογραφίας και κολάζ.

 

Μητέρα και Παιδί, Njideka Akunyili Crosby 2016 | Ακρυλικό, αποτύπωση, ξυλομπογιά, κολάζ και αναμνηστικό ύφασμα σε χαρτί | Φωτογραφία: Robert Glowacki  | Ιδιοκτησία της καλλιτέχνιδας Victoria Miro και David Zwirner

Πληροφορίες
* Τα υλικά που θα χρειαστούν τα παιδιά για τα δικά τους έργα είναι τα εξής: χρώματα της επιλογής τους, πινέλα, κόλλα, ψαλίδι, παλιές εφημερίδες και περιοδικά, κουτιά συσκευασίας (πχ δημητριακών), υλικά συσκευασίας (κουτιά, κορδέλες κ.ά.), παλιά ρούχα.
* Με την εγγραφή τα παιδιά θα λάβουν ηλεκτρονικά το περιεχόμενο των εργαστηρίων. 
* Ώρες διαδικτυακών προγραμμάτων:
Νέοι Καλλιτέχνες 4-5 ετών: Τρίτη 11:00 - 12.30
Νέοι Καλλιτέχνες 6-9 ετών: Τετάρτη 11:00 - 12.30
Νέοι Καλλιτέχνες 10-12 ετών: Πέμπτη 11:00 - 12.30

* Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δηλώστε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα. Πριν την έναρξη των εργαστηρίων, θα σας σταλεί ο σύνδεσμος της πλατφόρμας zoom μέσω της οποίας υλοποιούνται τα προγράμματα. 
* Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε οργανισμούς, σχολεία ή φορείς.
* Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο education@victoriasquareproject.gr. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Λίγα λόγια για το βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ
Τα εργαστήρια 10 χώρες 10 καλλιτέχνες εντάσσονται στον εκπαιδευτικό άξονα βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ του Victoria Square Project. Το βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα σύγχρονης δημιουργίας, έμπνευσης & ενδυνάμωσης. Νέοι και νέες, παιδιά και κάτοικοι κάθε ηλικίας από διαφορετικά πολιτιστικά και κοινωνικά υπόβαθρα έρχονται μαζί, συζητούν φλέγοντα θέματα όπως η μετανάστευση, η ταυτότητα, το φύλο, η οικονομία μέσα από εικαστικά εργαστήρια και τη συν-δημιουργία συλλογικών έργων που θα αντανακλούν τη σύγχρονη ταυτότητα αυτής της πολυπολιτισμικής γειτονιάς. To βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ αναδεικνύει τους πολίτες του ΤΩΡΑ, συζητώντας για την πόλη, το δημόσιο χώρο, ό,τι συγκροτεί την πολιτιστική ταυτότητα του ΤΩΡΑ. Η σύγχρονη τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία λειτουργούν ως γέφυρα σύνδεσης αλλά και δημιουργικής απασχόλησης και απόκτησης νέων ερεθισμάτων και ικανοτήτων. Το πρόγραμμα βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ για εφήβους πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Λίγα λόγια για το Victoria Square Project
Το Victoria Square Project (VSP) είναι ένα εν εξελίξει κοινωνικό γλυπτό. Ιδρύθηκε το 2017 από τους καλλιτέχνες Rick Lowe και Μαρία Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της documenta 14.  Ένα έργο σύγχρονης τέχνης και ταυτόχρονα χώρος αναφοράς για τη γειτονιά, το Victoria Square Project αποκτά αξία και νόημα από την αστική ανάπτυξη της γειτονιάς της Βικτώριας. Σήμερα λειτουργεί ως καλλιτεχνικός χώρος σύγχρονης τέχνης, καλλιτεχνικής έμπνευσης και ενδυνάμωσης των κατοίκων της γειτονιάς. Μέγας δωρητής του VSP είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σε συνεργασία με τον Allianz Kulturstiftung.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.