Τα ξύλινα στήθη του Μάστορα | o.art.ath

 Τα ξύλινα στήθη του Μάστορα | o.art.ath

Μια διαφορετική έκθεση ξυλογλυπτικής με καθαρές αναφορές στο γυναικείο σώμα παρουσιάζεται από το Νίκο Μάστορα και τον χώρο τέχνης Ο στην Κυψέλη. Σε μια εποχή που το γυναικείο σώμα αμφισβητείται και δημιουργεί ενδοιασμούς για το πως πρέπει να αποκαλύπτεται σε δημόσιους χώρους και όχι μόνο, ο καλλιτέχνης μας πιστοποιεί μια ευαίσθητη σχεδόν τρυφερή ματιά πάνω σε ένα σκληρό υλικό, όπως το ξύλο. Τα ''άνθη'' του θα καταλάβουν την λευκή αίθουσα του χώρου από τις 3 Δεκεμβρίου έως 11 του ίδιου μήνα.

Ο Νίκος ξεκίνησε τις πρώτες γυναικείες φιγούρες του το 1965 , όντας φοιτητής τέχνης στο Οντάριο του Καναδά. Έκτοτε δεν σταμάτησε να ασχολείται με αυτό το θέμα, συμμετέχοντας  σε διάφορες εκθέσεις τόσο στην Βόρεια Αμερική, όσο και στην Ελλάδα. Σίγουρα, οι επισκέπτες θα βρεθούν μπροστά σε μια ομάδα γλυπτών, μικρής και μεσαίας κλίμακας, τα οποία θα παρακινήσουν το ενδιαφέρον, όχι μόνο για τις τολμηρές επιλογές του γλύπτη, αλλά και για τον τρόπο τον οποίο προβάλει ένα κατά τα άλλα πολύ ευαίσθητο θέμα, το γυναικείο στήθος.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.