Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου | Ουρανία Γκάσιου - Μαρίτα Παπαρίζου

 Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου | Ουρανία Γκάσιου - Μαρίτα Παπαρίζου

Δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης φωτίζεται γιορτινά για να υποδεχτεί τη συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου της Ουρανίας Γκάσιου, της οργανίστας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Για μια ακόμη χρονιά, η βραβευμένη δεξιοτέχνης, που έχει στο βιογραφικό της πάμπολλες εμφανίσεις σε ιστορικούς καθεδρικούς ναούς και σε ονομαστές αίθουσες συναυλιών του εξωτερικού, θα μας ξεναγήσει μουσικά σε έναν μαγικό γαλαξία 6.000 αυλών!

Στο πρόγραμμα του ρεσιτάλ της, μερικές από τις ωραιότερες παρτιτούρες για εκκλησιαστικό όργανο που γράφτηκαν ποτέ για τη Θεία Γέννηση: αριστουργηματικά κοράλ του Johann Sebastian Bach, μελωδικά έργα του γερμανικού ρεπερτορίου (Georg Friedrich Haendel, Felix Mendelssohn), αλλά και δεξιοτεχνικές δημιουργίες γάλλων ρομαντικών συνθετών (César Frank, Jules Grison).

Το ρεσιτάλ πλαισιώνεται φωνητικά από τη μετζοσοπράνο Μαρίτα Παπαρίζου, μια λυρική τραγουδίστρια με διεθνή πορεία, η οποία θα ερμηνεύσει χαρακτηριστικές άριες από το «Ορατόριο των Χριστουγέννων» του Bach και τον «Μεσσία» του Haendel καθώς και την καντάτα του Κάντορα της Λειψίας «Μόνο με τον Θεό επιθυμώ να ζω – Ψυχή και πνεύμα…».

Το μεγαλόπρεπο εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου, το μοναδικό αυτών των διαστάσεων σε όλη την Ελλάδα, θα αντηχήσει χαρμόσυνα την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, σκορπίζοντας στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Διάρκεια: 105 λεπτά (με διάλειμμα)
* Προπώληση εισιτηρίων: 210 72 82 333 και ηλεκτρονικά ΕΔΩ

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.